Οι Ρώσοι κερδίζουν πολλά στη Συρία, αφήνοντας και χώρο για άλλους…

Επαναλαμβάνουν οι Ρώσοι διά του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγού Γερασίμοφ, την επιθυμία τους να μειώσουν τις δυνάμεις που έχουν αναπτύξει στο μέτωπο της Συρίας, με την αιτιολογία ότι σύντομα η αποστολή τους θα έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς, μια ενέργεια η οποία εξυπηρετεί ταυτόχρονα πολλαπλούς στόχους.

Με την κίνηση αυτή οι Ρώσοι επιτυγχάνουν να μειώσουν την οικονομική αιμορραγία, να «πουλήσουν» εξυπηρέτηση στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της επιθυμίας από κοινού διαχείρισης διεθνών υποθέσεων με σεβασμό των εκατέρωθεν ζωτικών συμφερόντων, καθιερώνονται «και με τη βούλα» ως εκ των πρωταγωνιστών στην εξεύρεση ισορροπιών για την επόμενη ημέρα, με ισχυρό άλλοθι όταν δεν θα ικανοποιούν τον οποιοδήποτε σύμμαχο.

Την ίδια στιγμή, θα έχουν ικανοποιήσει το ελάχιστο – τουλάχιστον – των επιδιώξεών τους στην περιοχή, δηλαδή πέραν της παρουσίας, τη ναυτική βάση στο Ταρτούς και πλέον την αεροπορική στη βάση Χμέιμιμ, όλα κοντά στη μεσογειακή ακτή της Συρίας, στην περιοχή της Λατάκιας. Κι αυτά είναι μόνο μερικά, καθώς θα μπορούσαν να ειπωθούν πολλά περισσότερα…