Οι… ψευτοθόδωροι πάνε “ντουγρού” για εκλογές, στο νησί της Αφροδίτης!

«Είπαμε ψέματα πολλά, ας πούμε και καμιά αλήθεια, φορτώσαμε έναν ποντικό εφτά κιλά ρεβίθια.» Προεκλογικά. Ο όρος «ψευδολόγημα fantastica” ανήκει στον Δρ. Anton Delbrueck (βιβλιογραφία ιατρικής του 1891) και βασικά εκφράζει το σύνδρομο του «πουλάμε ψέματα».

Του Άρη Πετάση

Τελευταία, αρκετοί πολιτικοί έχουν γίνει αγνώριστοι με πολύμορφες πιρουέτες από αριστερά προς τα δεξιά και ανάποδα. Πάνε να τρελάνουν όσους από εμάς δεν ανήκαν σε πολιτικό κόμμα ποτέ και έτσι, φαντάζομαι, διατηρούμε κάποια αντικειμενικότητα κρίσης.

Βλέπουμε τώρα: α.) ψευδολογήματα fantastica και β.) τσάμπα προσφορές που προκαλούν όνειδος και χρηματοδοτούνται από τα λεφτά των φτωχών, των αδυνάτων και αδικουμένων και καταλήγουν σε: αναβαθμίσεις κλιμάκων και αυξήσεις του δημόσιου τομέα και των οργανωμένων συνόλων και των πολλών ψήφων. Ψευδολογήματα fantastica.

Οι ειδικοί μας λένε πως το φαινόμενο αυτό χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη διάθεση ψευδολογίας και μυθομανίας όπου παρουσιάζονται τα δεδομένα με τρόπο δυσανάλογο προς την πραγματικότητα. Δηλαδή, πλαστογραφείται η αλήθεια με στόχο την ευρεία παραπλάνηση.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο αποτελεί νόσημα που πλήττει την ηθική τάξη και έχει σαν σκοπό το εκλογικό κέρδος που αναπόφευκτα μειώνει την δημοκρατία. Ένα-δύο ψέματα την ημέρα τα λέμε όλοι. Κατά μέσο όρο σχεδόν όλοι μας λέμε ένα-δύο ψέματα την ημέρα, κατά τους ιδικούς, αλλά όχι για παραπλάνηση, π.χ. «δεν τρώγω τίποτα και εντούτοις βάζω βάρος!»

Νοουμένου πως ο αναγνώστης έχει την απαιτούμενη υπομονή ας μετρήσει μόνος του πόσα ψέματα άκουσε από τηλεοράσεως τους τελευταίους δύο προεκλογικούς μήνες που είχαν σαν σκοπό την παραπλάνηση! ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ «ΚΡΑΧΤΑ» ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ