Τους αντικαταστάτες των Milan-HOT παραλαμβάνουν οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις

Η γαλλική Γενική Διεύθυνση Στρατιωτικών Προμηθειών (DGA) αποδέχτηκε την παράδοση στις γαλλικές δυνάμεις 50 πυραύλων και 20 θέσεων βολής του νέου αντιαρματικού συστήματος ΜΜΡ το οποίο θα αντικαταστήσει, σταδιακά, τα Milan και HOT που φέρονται επί οχημάτων VAB και τα ERYX.

Το πρόγραμμα ΜΜΡ προβλέπει την παράδοση 400 θέσεων πυρός και 1,750 συνολικά πυραύλων μέχρι το 2025. Οι πύραυλοι θα ενταχθούν σε υπηρεσία το 2018. Η Γενική Διεύθυνση Στρατιωτικών Προμηθειών ανέθεσε το συμβόλαιο για τους ΜΜΡ στην MBDA το 2013. Οι δοκιμές εκτελέστηκαν μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου του 2017 υπό την επίβλεψη ειδικών.

Ο πύραυλος ΜΜΡ παρέχει δυνατότητες «fire-and-forget» και «man-in-the-loop». Η πρώτη επιτρέπει πλήγμα σε κινητό ή σταθερό στόχο χωρίς ανάμιξη του χειριστή του μετά την εκτόξευση, ενώ με τη δεύτερη ο χειριστής μπορεί να διορθώνει την πορεία του πυραύλου κατά την πτήση του επιλέγοντας και το σημείου πρόσκρουσης του βλήματος, ενώ επιτρέπει και βολή κατά καλυμμένων στόχων πέραν της οπτικής επαφής.

Το ΜΜΡ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ημέρα και νύκτα. Οι εναλλακτικές του πολεμικές κεφαλές του είναι αποτελεσματικές εναντίον πληθώρας στόχων όπως οχήματα, άρματα, υποδομές και προσωπικό.

Διαθέτει εξαιρετική ακρίβεια και μπορεί να πλήξει στόχο σε απόσταση 4.000 μ. ενώ μπορεί να βληθεί και από κλειστούς χώρους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από το πεζικό όσο και φερόμενο επί οχημάτων.