Η Deutsche Luftwaffe στο Ισραήλ 72 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα

Έπειτα από 100 χρόνια πετά η γερμανική Αεροπορία ξανά πάνω από το Ισραήλ, στη μεγαλύτερη παγκοσμίως Άσκηση που διοργανώνει η ισραηλινή Αεροπορία. Τέσσερα μαχητικά Eurofighter της Μοίρας 73 Steinhoff από το Rostock έφθασαν στην έρημο Negev 72 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα, προκειμένου να συμμετάσχουν στην διεθνή αεροπορική Άσκηση «Blue Flag».

Επιπρόσθετα, η απουσία της Τουρκίας και η συμμετοχή της Ελλάδας δεικνύει μεταξύ άλλων την αλλαγή “συμμαχιών” στην περιοχή. Αυτή η εβδομάδα θα είναι ιστορικής σημασίας για την ΠΑ της Γερμανίας. Πριν από έναν αιώνα, κατασκοπευτικά αεροσκάφη της Βασιλικής Βαυαρικής Αεροπορίας είχαν πραγματοποιήσει πτήσεις πάνω από την έρημο Negev, προκειμένου να βγάλουν τις πρώτες αεροφωτογραφίες της Παλαιστίνης.

Τώρα, 125 Γερμανοί στρατιώτες θα συμμετέχουν επί δύο εβδομάδες στην άσκηση Blue Flag, στην οποία θα πραγματοποιούνται ημερησίως περί τις 100 αποστολές που θα αφορούν επιχειρήσεις κατά τρομοκρατών και αερομαχίες. Ισραηλινοί ειδικοί θα προσομοιώσουν χερσαίες Δυνάμεις, εξοπλισμένες με ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Η Άσκηση θα είναι εξαιρετικά επωφελής για τη γερμανική Αεροπορία, δεδομένου ότι τα αεροσκάφη της θα πετάξουν πολύ χαμηλότερα και ταχύτερα από ό,τι στην πυκνοκατοικημένη Γερμανία. Η στρατιωτική συνεργασία Γερμανίας-Ισραήλ δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ