Η απίστευτη ιστορία Ελληνοαμερικανίδας ρακοσυλλέκτη… tycoon!

Λίγες ημέρες νωρίτερα ανακοινώθηκε η ακύρωση της τηλεοπτικής σειράς Girl Boss του τηλεοπτικού δικτύου Netflix. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της Σοφίας Αμαρούζο. Η ελληνικής καταγωγής νεαρή γυναίκα αποτελεί ένα από τα πιο συζητημένα σαξές στόρις στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας.

Της Νεφέλης Λυγερού

Αν και η εταιρεία Nasty Gal που αυτή δημιούργησε τελικά φαλίρισε, είχε προλάβει να την κάνει γνωστή και εκατομμυριούχο. Όταν εκείνη ήταν μόλις 29 ετών είχε φτάσει να αξίζει 240 εκατομμύρια δολάρια. Η νεαρή γυναίκα, που γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, είναι πρότυπο για πολλά νέα κορίτσια που ονειρεύονται να πετύχουν στον επιχειρηματικό κόσμο, αρχίζοντας από το μηδέν και με μοναδικό εφόδιό τους το πάθος και την επιμονή.

Για την Αμαρούζο η επιτυχία ήρθε με τον πιο αναπάντεχο τρόπο. Λόγω της οικονομικής στενότητας δεν είχε ποτέ την πολυτέλεια να αγοράζει ακριβά ρούχα, όσο και αν τα ποθούσε από νεαρή ηλικία. Καλλιέργησε, λοιπόν, ένα ιδιαίτερο προσωπικό στυλ και βρήκε διέξοδο στα μεταχειρισμένα κομμάτια που της έκαναν εντύπωση.

Η τύχη της χαμογέλασε όταν ανακάλυψε σ’ ένα από τα μαγαζιά του Στρατού Σωτηρίας ένα αυθεντικό σακάκι Chanel. Το αγόρασε, δίνοντας μόλις οκτώ δολάρια. Μην πιστεύοντας στην τύχη της, έσπευσε στο σπίτι της και άνοιξε έναν λογαριασμό στο e-Βay. Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο το είχε πουλήσει έναντι 1.100 δολαρίων.

ΤΟ ΣΑΚΑΚΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ

Η ζωή της άλλαξε ραγδαία. Μέχρι τότε ήταν χαμένη. Το είχε σκάσει από το σπίτι της πριν ακόμα ενηλικιωθεί. Για μία περίοδο ζούσε ως ρακοσυλλέκτρια. Παρ’ ότι επιχείρησε να σπουδάσει φωτογραφία, δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της λίγο πριν από το πτυχίο. Πριν ανακαλύψει εκείνο το σακάκι… ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ «ΒΑΡΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΝΕΦΕΛΗΣ