Γυναίκες-δηλητήριο σε F-15 Baz της IAF… πως έσπασε το ανδρικό “άβατο” (vid.)

Η 106η Μοίρα «Αιχμή της Λόγχης» απέκτησε την πρώτη γυναίκα Υποδιοικητή στην μακρόχρονη ιστορία της ενώ δύο ακόμη γυναίκες ανέλαβαν καθήκοντα Υποδιοικητού σε μονάδες drones.

Η τοποθέτηση της ιπταμένης αξιωματικού στην θέση αυτή από τον Αρχηγό της Ισραηλινής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Amikam Norkin, έρχεται 16 χρόνια αφότου η Roni Zuckerman έγινε η πρώτη Ισραηλινή πιλότος μαχητικών.

Η Σμηναγός Υ, το όνομα της οποίας δεν δημοσιεύθηκε για λόγους ασφαλείας κατά την πάγια πρακτική των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, υπηρετεί ως ναυτίλος στην Μοίρα που επιχειρεί με F-15 Baz (Αετός) από την βάση Τελ Νοφ στο κεντρικό Ισραήλ. Παντρεμένη με χειριστή της IAF, η 27χρονη αξιωματικός που προάγεται στον βαθμό του Επισμηναγού για την νέα της θέση έχει οικογενειακή σχέση με την Αεροπορία:

Ο παππούς της, Επισμηναγός Shimon Ash, ήταν έφεδρος χειριστής Α-4 Skyhawk στον πόλεμο του Γιόμ Κιπούρ και χάθηκε κατά την διάρκεια πολεμικής αποστολής όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη 10 χλμ ανατολικά της Διώρυγας του Σουέζ… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΑΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ