“Οι τρομοκράτες φτάνουν στην Ευρώπη με τουρκικά διαβατήρια”

Σε δήλωση που έκανε ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας Ζαν Τσάρλς Μπρισάρντ προς την επιτροπή για θέματα τρομοκρατίας του ευρωκοινοβουλίου, εστίασε στο γεγονός ότι οι τζιχαντιστές που εισέρχονται στην Ευρώπη χρησιμοποιούν τουρκικά διαβατήρια.

Σύμφωνα με την είδηση από την εφημερίδα Express, ο Μπρισάρ στην ενημέρωση που έκανε προς την επιτροπή, είπε πως πολλοί τζιχαντιστές που μπαίνουν στην Ευρώπη, εμφανίζονται ως τουρίστες και φέρουν τουρκικά διαβατήρια.

Ο Μπρισάρντ ανέφερε πως χώρες που  χρησιμοποιούνται από τους τζιχαντιστές για να εισέλθουν στην Ευρώπη είναι η Βουλγαρία και η Ουγγαρία.

Ο Μπρισάρντ συνέχισε ως εξής: ¨Στην Τουρκία υπάρχουν άτομα και οργανώσεις που αποκτούν πλαστά ή κλεμμένα διαβατήρια, εμφανίζονται ως τουρίστες και χρησιμοποιώντας αυτά τα διαβατήρια εισέρχονται στην Ευρώπη διαμέσου Βουλγαρίας ή Ουγγαρίας. Πρόκειται για μια εντελώς νέα ρότα εισόδου στην Ευρώπη.¨

Ο Μπρισάρντ είπε πως κάθε μια από τις χώρες πρέπει να εφαρμόσει αποτρεπτικά μέτρα και ότι σε αυτό το θέμα δεν μπορούν να εμπιστεύονται ¨μια κοινή πολιτική¨.

ΠΗΓΗ: Τουρκικά Νέα