Εξοντωμένος ο Ερντογάν στο Κίεβο λαγοκοιμόταν στις δηλώσεις (vid.)

Οι πολλές υποχρεώσεις αλλά και η συναίσθηση ότι η κατάσταση για την Τουρκία αρχίζει και γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη σε όλα τα μέτωπα, έχουν κάνει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χάσει τον ύπνο του, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Όλοι οι άνθρωποι όμως έχουν τα όριά τους…

Το βίντεο που έδωσε με σχολιασμό στη δημοσιότητα η τουρκική υπηρεσία του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik τον δείχνει κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Ουκρανό ομόλογό του, Πέτρο Ποροσένκο, όπου ο Ερντογάν κρατιέται με δυσκολία…

Τα μάτια του κλείνουν από την κούραση, φαίνεται να αποκοιμιέται μάλιστα για δευτερόλεπτα και είναι η πιο έντονη φωνή της μεταφράστριας που τον ξυπνάει. Στο 45ο μάλιστα δευτερόλεπτο του βίντεο, φαίνεται ο Ουκρανός πρόεδρος να χτυπά το χέρι του στο τραπέζι επιχειρώντας να ξυπνήσει τον Ερντογάν, αντιλαμβανόμενος τη δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί ο επισκέπτης του που βρίσκεται ενώπιον του φάσματος της κατάρρευσης.

Η σχέση της Άγκυρας με το Κίεβο είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αφού στην τουρκική στρατηγική που θεωρεί ότι εντάσσεται στο «ρετιρέ» του παγκοσμίου συστήματος καταμερισμού ισχύος, μαζί με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα και δυο τρεις δυνάμεις ακόμα.

Ως αποτέλεσμα να θεωρεί ότι «κρατάει» και εξισορροπεί τη ρωσική συμπεριφορά, προσαρμόζοντας αναλόγως την τουρκική στάση στα ευαίσθητα για τη Ρωσία θέματα της Κριμαίας και των Τατάρων… αφήστε τον να το πιστεύει.