Έτοιμος ο Σαλαδίνος από τη Μαλαισία να κάνει κατ’ εδώ στην Ιερουσαλήμ

Ραγδαία άνοδος παρατηρείται στην αγορά σε πάνες ακράτειας μετά την είδηση που μεταφέρει το δημοσιογραφικό όργανο του Ερντογάν, η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» και αφορά την απειλή κινητοποίησης του στρατού της Μαλαισίας για την προάσπιση της ισλαμικής Ιερουσαλήμ.

Όπως μεταφέρει η τουρκική εφημερίδα ο υπουργός Άμυνας της ασιατικής χώρας (ή μάλλον παγκόσμιας στρατιωτικής υπερδύναμης) δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να παίξουν τον ρόλο τους στην υπόθεση της Ιερουσαλήμ.

«Ετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο», είπε, κατά την τουρκική εφημερίδα, ο ευφυής υπουργός Άμυνας (ή μήπως Εσωτερικής Κατανάλωσης;). «Ας προσευχηθούμε το ζήτημα να μην προκαλέσει χάος», φέρεται να είπε. Το ζήτημα είναι ενδεχόμενο να επιφέρει χάος, ένα χάος το οποίο όμως είναι εξαιρετικά απίθανο να κληθεί να το διαχειριστεί Μαλαισία.

Το ότι η απόφαση Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους δεν αρέσει στους μουσουλμάνους είναι δεδομένο. Το να εμπλακούν όμως οι μαλαισιανές ένοπλες δυνάμεις στην υπόθεση είναι τραβηγμένο να το υποθέσει κανείς, ακόμα κι αν είναι πιστός οπαδός… τσαχπίνη «προφήτη» με προτίμηση στα 9χρονα.