Έτοιμος να γίνει φίλος με τον Κιμ Γιονγκ Ουν ο Τραμπ αν…

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Κυριακή στο Βιετνάμ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί φιλία μεταξύ του ίδιου και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν! «Αυτό μπορεί να είναι ένα περίεργο πράγμα που θα συνέβαινε, αλλά είναι μια πιθανότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο Τραμπ μάλιστα πρόσθεσε με τον απλοϊκό τρόπο που εκφράζεται συνήθως, ότι αυτό θα ήταν «πολύ, πολύ ωραίο» να έχει δηλαδή μια καλή σχέση με τον Κιμ, κάτι το οποίο δεν θα ήταν καλό μόνο για τη Βόρεια Κορέα, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

Το Σάββατο το βράδυ είχε ξεσπάσει μια κάπως φαιδρή συζήτηση, με τον Τραμπ να διαμαρτύρεται που ο Κιμ τον αποκάλεσε «γέρο», ενώ ο ίδιος δεν τον έχει αποκαλέσει «κοντό» και «χοντρό» και προσπαθεί σκληρά να είναι φίλος του Βορειοκορεάτη ηγέτη!

Στα πιο σοβαρά, ο Τραμπ ανέφερε ότι «το καθεστώς [της Βόρειας Κορέας] έχει ερμηνεύσει την προηγούμενη αυτοσυγκράτηση των ΗΠΑ ως αδυναμία», κάτι το οποίο ο Τραμπ αποκάλεσε θανατηφόρα λανθασμένο υπολογισμό και έστειλε μήνυμα στον Κιμ: «Μη μας υποτιμάτε και μην επιλέξετε να μας δοκιμάσετε».