Ερντογάν προς τουρκικό λαό: “Να είστε έτοιμοι για επιστράτευση”

Έτοιμος για επιστράτευση πρέπει να είναι ο τουρκικός λαός σύμφωνα με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς οι επιχειρήσεις της Τουρκίας στο Afrin της Συρίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η δήλωση αυτή έγινε κατά την διάρκεια ομιλιών του Τούρκου Προέδρου στις πόλεις Καχραμανμαράς και Οσμάνιγιε όπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεταξύ άλλων δήλωσε ότι, “Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας αντίστασης. Θα έχουμε θερμό καλοκαίρι. Μετά τις συσκέψεις που κάνουμε με τη στρατιωτική ηγεσία και αν κληθεί ο λαός με φύλλα πορείας, ο λαός θα σπεύσει, με πρώτο εμένα”.

Επιπλέον ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε λόγο για, “παγκόσμια προπαγάνδα κατά της Τουρκίας”, η οποία βασίζεται σε ψέματα, αλλά δεν θα επιτύχει. Συνεχίζοντας, είπε: “Πιστεύουμε ότι αργά ή γρήγορα θα καταρρίψουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις και εκείνους που βρίσκονται πίσω από αυτές”.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις αυτές δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι προσπάθησαν μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-devlet)  στο διαδίκτυο άρχισαν να ψάχνουν τα φύλα πορείας τους και για το που θα πάνε σε περίπτωση επιστράτευσης, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει όλο το σύστημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όλες οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού κράτους.