Επιμένει ο Τράμπ στην απόσυρση των Αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε την βούληση του να διατάξει την απόσυρση των στρατευμάτων του από την βόρεια Συρία το συντομότερο δυνατό.

Η τοποθέτηση του Τράμπ για το μέλλον των Αμερικανικών στρατευμάτων στην Συρία μεταφέρθηκε στα ΜΜΕ από την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Sarah Sanders, η οποία δήλωσε ότι η θέση του Προέδρου για αυτό το ζήτημα δεν έχει αλλάξει.

Όπως φαίνεται ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν μεταπείστηκε τελικά από τον Γάλλο ομόλογο του παρά τις δηλώσεις του Μακρόν ότι κατάφερε να αλλάξει την γνώμη του Τράμπ μετά από  επικοινωνία που είχαν.

Όπως δήλωσε η Sarah Sanders οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να καταστρέψουν εντελώς το Ισλαμικό Κράτος και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες που θα αποτρέψουν την επιστροφή του στο Λεβάντ.

Επιπρόσθετα σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου οι ΗΠΑ αναμένουν από περιφερειακούς συμμάχους της Αμερικής να αναλάβουν τις ευθύνες τους, στρατιωτικές και οικονομικές για να διασφαλίσουν την μακροχρόνια σταθερότητα και ασφάλεια της περιοχής.