Επιμένει ο Μπουτάρης: Τo αεροδρόμιο “Μακεδονία” να γίνει… “Νίκος Γκάλης”!

Διευκρινίσεις για τη χθεσινή του δήλωση περί αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία» και των ΚΤΕΛ, ώστε «να μην μπερδεύονται οι τουρίστες», έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τα έκανε… χειρότερα.

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση για το όνομα, που θα προτιμούσε για το αεροδρόμιο, είπε ότι μπορεί να μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης». Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως «δεν είπα να αλλάξουμε το όνομα, θα έχουμε πρόβλημα εμείς και έχουμε ήδη πρόβλημα με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» διότι οι ξένοι, οι οποίοι ξέρουν τα Σκόπια σαν «Μακεδονία», λέει ο πιλότος κατεβαίνουμε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και μπερδεύονται», με τον ίδιο να σημειώνει πως έχει ακούσει περιστατικά με κόσμο, που αναρωτιέται.

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως «δεν είπα να αλλάξουμε το όνομα, θα έχουμε πρόβλημα εμείς και έχουμε ήδη πρόβλημα με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» διότι οι ξένοι, οι οποίοι ξέρουν τα Σκόπια σαν «Μακεδονία». «Δεν είπα να αλλάξουμε το αεροδρόμιο, απλά αναρωτιέμαι», συνεχίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ουσιαστικά επιμένοντας να θέτει θέμα.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως μάς έχουν πάρει ήδη το όνομα «Μακεδονία», καθώς όλες οι χώρες του κόσμου λένε τα Σκόπια «Μακεδονία», ενώ όπως είπε δεν υπάρχουν αλυτρωτικές διαθέσεις από την πλευρά τους, αλλά «αγαπούν την Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα»!!! Στήριξε μάλιστα τον ισχυρισμό του στις δηλώσεις του δημάρχου Σκοπίων!!!

Στην επιμονή των δημοσιογράφων και ερωτηθείς αν θα προτιμούσε να μετονομαστεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» σε «Μίκρα», όπως ονομαζόταν παλιότερα, ο κ. Μπουτάρης απάντησε «όχι» και είπε πως «αν ετίθεντο ποτέ θέμα ονομασίας, εγώ θα έλεγα να το πούμε Νίκος Γκάλης».

Όπως είπε ο δήμαρχος «Είναι ο μοναδικός Έλληνας μπασκετμπολίστας, που μπήκε στο αμερικάνικο Hall of Fame». Ακόμη πρόσθεσε πως «καλύτερα να διαφημίζουμε ότι είμαστε μπασκετομάνα παρά να διαφημίζουμε ονομασίες, τις οποίες έχουμε χάσει παταγωδώς».