Έπιασαν κορέους… στο υ/β των θερμόαιμων της Αυτής Μεγαλειότητας

Η σύσφιξη των σχέσεων του πληρώματος σε ένα υποβρύχιο κάνει καλό στο ηθικό και αυξάνει την αποτελεσματικότητα στις περιπολίες αλλά το σεξ σίγουρα δεν είναι αυτό που το Βασιλικό Ναυτικό είχε αυτό κατά νου: ο κυβερνήτης του πυρηνικού υποβρυχίου HMS Vigilant (S30) απηλλάγη των καθηκόντων του μετά από καταγγελίες ότι είχε… ιδιαίτερα στενές σχέσεις με νεαρή αξιωματικό ενώ το υποβρύχιο ταξίδευε στον βόρειο Ατλαντικό με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες για την παραλαβή νέων πυρηνικών κεφαλών πυραύλων Trident.

Του Αλέξανδρου Θεολόγου
ΠΗΓΗ: ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Η Υποπλοίαρχος Ρεμπέκα Έντουαρντς που κόστισε στον (διαζευγμένο) 41χρονο κυβερνήτη, Πλοίαρχο Στούαρτ Άρμστρονγκ, την θέση του, υπηρετούσε στο υποβρύχιο ως Βοηθός Μηχανικός Οπλικών Συστημάτων. Όμως δεν ήταν η μόνη ανάρμοστη σχέση που προκάλεσε την αγανάκτηση του υπόλοιπου πληρώματος –σε σημείο πέντε αξιωματικοί να απειλούν μάλιστα με παραίτηση.

Και ο Ύπαρχος του πλοίου, Αντιπλοίαρχος Μάικλ Σηλ, φέρεται να είχε σεξουαλικές σχέσεις με μια άλλη αξιωματικό, η οποία δεν κατονομάζεται, απαλλασσόμενος επίσης από τα καθήκοντά του. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση απομακρύνθηκαν από το υποβρύχιο κλάσης Vanguard ενώ το Βασιλικό Ναυτικό διεξάγει έρευνα και όπως διέρρευσε «δεν θα είναι καλή για αυτούς».

Στα βρετανικά υποβρύχια, πέραν της πολιτικής «μην αγγίζετε», απαγορεύεται ρητώς στους ανώτερους αξιωματικούς να συνάπτουν σχέσεις με υφισταμένους τους (το ότι οι περιπολίες… διαρκούν πολύ δεν είναι δικαιολογία). Στις γυναίκες επετράπη να υπηρετούν σε πλήρωμα υποβρυχίου μόλις το 2011, όταν ήρθη η σχετική απαγόρευση. ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ