Εντολή Τραμπ προς όλους: Πουλήστε όπλα παντού… κι F-35 στην Τουρκία;

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση ενός νέου σχεδίου της ονομασία «Αγοράστε αμερικανικά», βάσει του οποίου οι Αμερικανοί στρατιωτικοί ακόλουθοι και οι διπλωμάτες θα πρέπει να συνδράμουν στην εξασφάλιση νέων συμβολαίων για την αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Ο Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει στις αρχές Φεβρουαρίου την έναρξη της προσπάθειας «από όλη την κυβέρνηση» να χαλαρώσουν οι κανόνες εξαγοράς αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού σε ξένες χώρες, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να εφαρμόσει μια προεκλογική του δέσμευση να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ πουλώντας περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες στο εξωτερικό προκειμένου να μειωθεί το εμπορικό έλλειμμα της χώρας, το οποίο έχει φτάσει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις και από τις αμερικανικές εταιρείες στρατιωτικού εξοπλισμού που είναι αντιμέτωπες με τον ανταγωνισμό βιομηχανιών από την Κίνα και τη Ρωσία. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ