Ενώ κατηγόρησαν τις ΗΠΑ οι Ρώσοι το γυρνάνε τώρα κατά της Τουρκίας!

Μάλλον πλάκα κάνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα για τα φοβερά και τρομερά μη επανδρωμένα αεροχήματα που τους επιτέθηκαν στη Συρία και ενέπλεξαν γι’ αυτό τις σχέσεις τους… με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κι αφού έγινε ο «κακός χαμός», αλλάζουν «τροπάριο» και πλέον κατηγορούν την Τουρκία!

Ας το πάρουμε από την αρχή. Αυτά έχουν κατασκευαστεί με τα πιο απλά υλικά, από ανθρώπους με στοιχειώδεις γνώσεις του αντικειμένου και όντως δεν δείχνουν να είχαν τίποτα παραπάνω από απλές και μάλιστα φθηνές συσκευές που επέτρεψαν τη στοιχειώδη πλοήγησή τους προς τους στόχους.

Κατά πάσα πιθανότητα ήταν drones «αυτοκτονίας», έφεραν δηλαδή κάποια εκρηκτικά (έδωσε σχετική φωτογραφία το ρωσικό υπουργείο Άμυνας), με σκοπό να εκραγούν μόλις φθάσουν στον στόχο, πέφτοντας πάνω του! Γι’ αυτά έγινε όλη η φασαρία, ότι και καλά έδωσαν σούπερ συστήματα χώρες με προηγμένη τεχνολογία;

Όποιος το σκέφτηκε μάλλον πρέπει να αλλάξει πόστο λόγω ηλιθιότητας. Είναι κρίμα να εκτίθεται μια χώρα σαν τη Ρωσία με τέτοιες βλακείες, αν και πιθανόν να υπολογίζουν ότι με τόσους «ψεκασμένους» στην υφήλιο, άξιζε να πούμε και καμιά… αφού ό,τι και να ακούσουν θα το «καταπιούν» αμάσητο.

Την πατήσαμε κι εμείς, εφόσον αναπαράξαμε τόσες βλακείες, αλλά όταν εκπρόσωποι των υπουργείων Άμυνας Ρωσίας και ΗΠΑ ασχολούνται, είναι είδηση από μόνο του το θέμα. Αναγκαστικά όμως, με τέτοια φωτογραφία ως αποδεικτικό στοιχείο, είμαστε υποχρεωμένοι να υποθέσουμε ότι υπήρχε κίνητρο.

Ποιο; Μα το να καλύψουν τη δεύτερη γκάφα τους μετά την πλημμελή ασφάλεια της περιμέτρου της πιο κρίσιμης αεροπορικής βάσης που χρησιμοποιούν στη Συρία, της βάσης Χμέιμιμ, η οποία δέχθηκε πυρά όλμων από εγκαταλελειμμένο χωριό, όπου δεν υπήρχε η παραμικρή ασφάλεια, ούτε ένα φυλάκιο, ούτε ένα παρατηρητήριο. Αφημένο στην τύχη του.

Διότι το να σου επιτίθενται έτσι drones που μπορεί να φτιάξει οποιοσδήποτε, σημαίνει ότι ο αντίπαλος βρίσκεται απαράδεκτα κοντά στις δυνάμεις σου και μάλιστα σε μια περιοχή υποτίθεται ασφαλή και απόλυτα ελεγχόμενη. Αλήθεια, ποιες ήταν οι επιδόσεις των ραντάρ των πολυδιαφημισμένων αντιαεροπορικών; Ή τα έριξαν βλέποντάς τα;

Όσο για τον ισχυρισμό ότι με παρεμβολές ανέλαβαν τον χειρισμό τους, η πρώτη παρατήρηση είναι ότι δεν πρέπει να αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολο, ενώ η δεύτερη είναι με τη μορφή απορίας, για ποιον λόγο αναγκάστηκαν να ρίξουν ορισμένα εφόσον είχαν τη δυνατότητα να τα κατευθύνουν. Κορεσμός;

Πάμε όμως και στην τελευταία είδηση. Οι Ρώσοι αλλάζοντας «τροπάριο» τις τελευταίες ώρες, σχεδόν αποσύρουν τις κατηγορίες κατά των ΗΠΑ και κατηγορούν για την επίθεση ισλαμιστές μαχητές που υποστηρίζονται από την Τουρκία! Οι οποίοι βέβαια, τουλάχιστον στο παρελθόν και οι ΗΠΑ «φλέρταραν» καθώς στρεφόντουσαν εναντίον του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία.

Όπως μεταδίδει το Business Insider, οι Ρώσοι διαμαρτυρήθηκαν στους Τούρκους, ότι φιλικές του δυνάμεις εξαπέλυσαν την επίθεση από την επαρχία Ιντλίμπ, εκεί όπου επεχείρησαν να προελάσουν οι Τούρκοι με τους προστατευόμενους μαχητές και δέχθηκαν τα σφοδρά πυρά των δυνάμεων του Άσαντ! Όλα αυτά σε συνέχεια της κλήσης σε «απολογία» των πρέσβεων της Ρωσίας και του Ιράν στην Τουρκία για το επεισόδιο με τα πυρά κατά των Τούρκων.

Το «παιχνίδι» αυτό περιγράφτηκε σε ανάρτηση προ μερικών ωρών. Μοναδική διαθέσιμη δικαιολογία για τους Τούρκους, είναι πως δεν μπορούν να ελέγξουν απόλυτα όλα όσα κάνουν οι φιλικές προς – συνεργαζόμενες με αυτούς οργανώσεις μαχητών… Επαρκεί;