Ενδείξεις ότι η οικογένεια Άσαντ βλέπει ενδεχομένως μέλλον στη Ρωσία;

Τα παιδιά του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ επισκέφτηκαν ένα κάμπινγκ διακοπών στην Κριμαία το 2017, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA που επικαλείται δήλωση Ρώσου βουλευτή. Ο Άσαντ συναντήθηκε με Ρώσους βουλευτές στην Δαμασκό, μετά τα πυραυλικά πλήγματα της Δύσης κατά συριακών στόχων.

Ο βουλευτής Ντμίτρι Σαμπλίν δήλωσε στο αναφερόμενο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ότι σύμφωνα με τον Άσαντ τα παιδιά του, επισκέφτηκαν το κάμπινγκ διακοπών Αρτεκ στην Κριμαία το 2017.

Η Ρωσία κατέλαβε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014, ενώ η κίνηση αυτή της Μόσχας, προκάλεσε την επιβολή αμερικανικών και ευρωπαϊκών κυρώσεων. “Τα παιδιά μου ήταν στο Αρτέκ πέρσι. Μετά το ταξίδι αυτό, άρχισαν να κατανοούν καλύτερα τη Ρωσία”, είπε ο Άσαντ σύμφωνα με τον Σαμπλίν.

Ο Πρόεδρος Άσαντ έχει δύο γιους και μία κόρη που γεννήθηκαν μεταξύ του 2001 και του 2004. Ο πρεσβευτής της Συρίας στην Μόσχα είχε δηλώσει (2017) ότι τα παιδιά είχαν αρχίσει να μαθαίνουν την ρωσική γλώσσα, σύμφωνα με αναφορές των ρωσικών ΜΜΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ