Ελληνοαμερικανός επενδύει στην αυτοκινητοβιομηχανία!

Η εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου KPS Capital Partners LP του κ. Μιχάλη Ψαρού ανακοίνωσε επίσημα ότι δημιούργησε μία καινούργια εταιρεία, την Autokiniton Global Group LP (AGG) προκειμένου να επιδοθεί σε επενδύσεις στην παγκόσμια προμήθεια αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Γεώργιος Θανόπουλος, ο οποίος είναι ευρέως σεβαστός στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα είναι ο Εκτελεστικός Διευθυντής της καινούργιας εταιρείας Autokiniton Global Group.

Επίσης, η KPS Capital Partners LP ανακοίνωσε ότι η νέα εταιρεία Autokiniton Global Group LP έχει συνάψει συμφωνίες να αποκτήσει την εταιρεία L&W Inc στην οποία ο Γεώργιος Θανόπουλος θα γίνει Εκτελεστικός Πρόεδρος.

Η εταιρεία L&W Inc είναι προμηθευτής της αυτοκινητοβιομηχανίας και ειδικεύεται σε συγκολλημένες συναρμολογήσεις. Είναι κορυφαία στον τομέα μορφοποίησης μεταλλικών εξαρτημάτων και σύνθετων συναρμολογήσεων. Τα προϊόντα της L&W Inc λογίζονται πρώτης κατηγορίας, καθώς επίσης η εξυπηρέτηση και η παράδοσή τους στους πελάτες.

Η εταιρεία έχει λάβει πάνω από εκατό βραβεία από πελάτες της. Εδρεύει στην πόλη New Boston στο Μίσιγκαν και λειτουργεί 23 Μονάδες πωλήσεων, κατασκευής και παραγωγής ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει στο δυναμικό της πάνω από 3.200 υπαλλήλους.

Η εταιρεία KPS Capital Partners και ο κ. Θανόπουλος έχουν μακρά ιστορία επιτυχημένης συνεργασίας στις επιχειρήσεις δημιουργίας, λειτουργίας και ανάπτυξης προμήθειας ειδών αυτοκινητοβιομηχανίας.

Συνεταιρίστηκαν το έτος 2005 και ίδρυσαν την εταιρία KPS Capital Partners Group Holdings, LLC (HHI) η οποία κατέστη ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υψηλής μηχανικής τεχνολογίας εξαρτημάτων ασφάλειας για πελάτες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Επίσης έγινε κορυφαίος κατασκευαστής υψηλών προδιαγραφών εξαρτημάτων για σασμάν και ρουλεμάν για τους τροχούς των αυτοκινήτων.

Η HHI πουλήθηκε το 2012. Ο κ. Μιχάλης Ψαρός συνιδρυτής και διοικητικός εταίρος του ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου KPS Capital Partners LP και μέλος της επενδυτικής επιτροπής του είπε ότι «η KPS είναι εξαιρετικά χαρούμενη που επανίδρυσε την συνεταιρικότητά της με τον Γεώργιο Θανόπουλο με σκοπό να μοιρασθούμε την επιτυχία μας σε μία μεγαλύτερη κλίμακα.

Η προηγούμενη πρωτοβουλία μας με τον Γιώργο, η HHI, συνέπτυξε και μεταμόρφωσε την διασπασμένη βιομηχανία στη Βόρειο Αμερική και δημιούργησε μία εταιρεία η οποία παρείχε στους πελάτες της σταθερή ηγεσία και παγκόσμιας πρώτης τάξης προϊόντα, ποιότητα, τεχνολογία και εξυπηρέτηση.

Η KPS προτίθεται να επενδύσει σημαντικά ποσά κεφαλαίων στην AGG προκειμένου να επεκτείνει τις εργασίες αποκτώντας εταιρείες εξαρτημάτων αυτοκινήτων παγκοσμίως».

Ο Γεώργιος Θανόπουλος είπε πως «είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι να αποκτήσουμε την L&W και να ιδρύσουμε την Autokiniton Global Group. Τα μεγαλύτερα κεφάλαια της L&W είναι οι σχέσεις των πελατών της οι οποίες δημιουργήθηκαν στο διάβα των δεκαετιών».

Υπογραμμίζεται ότι η KPS Capital Partners LP είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων παγκοσμίως, που διαχειρίζεται κεφάλαια περίπου 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η KPS αποκτά τις κατασκευαστικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις με χαμηλές επιδόσεις ή κινδύνους και βελτιώνει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, εφαρμόζοντας στρατηγικές ανάκαμψης με γνώμονα τις επιτυχείς επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Οι εταιρείες του χαρτοφυλακίου της KPS έχουν σήμερα συνολικά ετήσια έσοδα ύψους περίπου $7,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λειτουργούν 165 εγκαταστάσεις παραγωγής σε 31 χώρες ανά τον Κόσμο και απασχολούν περίπου 50.000 εργαζομένους είτε άμεσα και μέσω κοινοπραξιών παγκοσμίως. Η KPS έχει ολοκληρώσει πάνω από 60 επενδύσεις ανάκαμψης που είχαν ως αποτέλεσμα την σωτηρία πάνω από 49.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

ΠΗΓΗ: Εθνικός Κήρυκας