ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Κατέπεσε μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5 της ΠΑ κοντά στη Σκύρο (upd. 2)

(ΑΝΑΝΕΩΣΗ 2) Περιπλέκεται το σκηνικό στην υπόθεση της πτώσης του ελληνικού μαχητικού Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας, Η αναζήτηση του πιλότου και των συντριμμιών του αεροσκάφους συνεχίζεται και στη «μάχη» έχουν ριχτεί δύο μεταγωγικά, ένα C-130 και ένα C-27J Spartan που απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας.

Η ανησυχία προκύπτει από την υποψία που εκφράζεται από την Πολεμική Αεροπορία, καθώς δεδομένου του ότι ο πιλότος είχε εισέλθει σε συνθήκες χαμηλής νέφωσης, μένει ανοικτό το ενδεχόμενο να έχει υποστεί ο πιλότος απώλεια προσανατολισμού.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό ΔΕΝ θα επαληθευθεί ως σενάριο, διότι εάν ισχύει και με βάση εμπειρία από το παρελθόν και υοό την προϋπόθεση ότι για κάποιον λόγο δεν βοήθησαν τα ηλεκτρονικά του αεροσκάφους, «τραβώντας» για να πάρει ύψος, θα έχει κινηθεί προς την αντίθετη πλευρά, με προβλέψιμο αποτέλεσμα. Ας αναμείνουμε όμως για επιβεβαιωμένα στοιχεία.

(ΑΝΑΝΕΩΣΗ) Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το μαχητικό αεροσκάφος της 331 Μοίρας είχε απογειωθεί από τη Σκύρο όπου εκτελούσε υπηρεσία ετοιμότητας, μαζί με ένα ακόμα για να αντιμετωπίσει διείσδυση τουρκικών αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Καθώς επέστρεφαν από μια ακόμα επιτυχή αντιμετώπιση της συνηθισμένης – τουρκικής – απειλής, το δεύτερο αεροσκάφος έχασε την επαφή με το Mirage 2000-5…

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μαχητικό αεροσκάφος τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας Mirage 2000-5 κατέπεσε περίπου τέσσερα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου σε θαλάσσια περιοχή. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο πιλότος του μονοθέσιου μαχητικού έχει εγκαταλείψει εγκαίρως το αεροσκάφος.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης (SAR) στην οποία λαμβάνουν μέρος ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας γα τον εντοπισμό και τη διάσωση του χειριστή του μαχητικού αεροσκάφους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΓΕΑ:
Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του.