“Έφαγε πόρτα” ο Μεβλούτ από τον Πομπέο μόλις ανακάλεσε τον πρέσβη!

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στην Ουάσιγκτον, η σχεδιαζόμενη για την προσεχή εβδομάδα συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ακυρώθηκε μετά την ανάκληση του Τούρκου πρέσβη από την αμερικανική πρωτεύουσα. Αντίθετα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Πομπέο με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ακόμη αμερικανική απάντηση στο αίτημα της Λευκωσίας για συνάντηση Χριστοδουλίδη – Πομπέο. Ερωτηθείσα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για τις συναντήσεις του κ. Πομπέο.

«Δεν γνωρίζω τις συναντήσεις που έχουμε αυτή τη στιγμή διευθετήσει στα σίγουρα με πολλές κυβερνήσεις. Όταν έχω αυτές τις συναντήσεις, να είστε σίγουροι θα σας ενημερώσω». Η κ. Νάουερτ επίσης απέφυγε να σχολιάσει την ανάκληση του Τούρκου πρέσβη.

Στο ερώτημα πως αυτή η ενέργεια επηρεάζει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, είπε πως δεν γνωρίζει πόσο καιρό θα διαρκέσει. «Θα πρέπει να σας παραπέμψω στην τουρκική κυβέρνηση. Είμαστε οπωσδήποτε σε γνώση, αλλά είναι δική τους απόφαση κι αυτοί είναι στην καλύτερη θέση να ρωτηθούν».

ΠΗΓΕΣ: ΚΥΠΕ (Αποστόλης Ζουπανιώτης), HELLAS JOURNAL