Δεν συνετρίβη F-35 στη Νεβάδα, μήπως πετούσε με Su-27 ο απίθανος Ασμχος Έρικ Σουλτζ;

Τα χαρακτηριστικά ενός γνήσιου θρίλερ λαμβάνει πλέον η υπόθεση της συντριβής άγνωστου αεροσκάφους στην έρημο της Νεβάδα τον πεδίο δοκιμών της αμερικανικής Αεροπορίας, δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας αεροπόρος πραγματικό παράδειγμα, καθώς το ακαδημαϊκό υπόβαθρο του αντισμήναρχου Έρικ Σούλτζ που έρχεται στη δημοσιότητα και η επιμονή του να γίνει πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, κυριολεκτικά σοκάρει.

Η με βεβαιότητα αναφορά στο ότι δεν επρόκειτο για κάποια δοκιμή με πέμπτης γενιάς μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-35A Lightning II, προκύπτει από σχετική αναφορά του αρχηγού της αμερικανικής Αεροπορίας, πτεράρχου Ντέιβιντ Γκόλντφιν στον εξειδικευμένο ιστοχώρο «military.com», όπου ανέφερε «μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν ήταν F-35».

Εάν όμως ο αντισμήναρχος Σουλτζ δεν πετούσε με αυτό το μαχητικό, ποιο αεροσκάφος πετούσε και στο πλαίσιο ποιου προγράμματος; Ήταν εκπαίδευση για το πως θα αντιμετωπίζουν τα αμερικανικά μαχητικά κάποιο ξένο αεροσκάφος, ή επρόκειτο για κάποιο διαβαθμισμένο «μαύρο» πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου πετούσε με κάποιο προτώτυπο;

Ουδείς γνωρίζει, όμως ενδιαφέρον έχουν οι θεωρίες για τι θα μπορούσε να έχει συμβεί, τις οποίες δημοσίευσε ο έγκυρος ιστοχώρος του Ιταλού Ντέιβιντ Σενσιότι, «Aviationist». Έχοντας εμπειρία και με μαχητικά F-15E Strike Eagle (υπάρχουν στοιχεία που τον ήθελαν να ετοιμάζεται να αναπτυχθεί με τη Μοίρα του στη Μέση Ανατολή, αλλά ουδείς επιβεβαιώνει εάν τελικά μετέβη), αλλά και το συγκλονιστικό επιστημονικό – ακαδημαϊκό του υπόβαθρο, θα μπορούσε να πετάξει με πολλούς τύπους αεροσκαφών και να κάνει καίριες παρατηρήσεις που λίγοι θα μπορούσαν να κάνουν.

Με βάση λοιπόν μια μακρινή φωτογραφία που είχε τραβηχτεί στις 8 Νοεμβρίου 2016 στην περιοχή που αποτύπωνε ένα στιγμιότυπο εναέριας μάχης ενός ρωσικού αεροσκάφους τύπου Sukhoi SU-27P Flanker-B με ένα F-16 της USAF, η πρώτη θεωρία είναι πως θα μπορούσε να μετά με αυτό προσομοιώνοντας τον «εχθρό», ένα αεροσκάφος το οποίο θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να έχουν π.χ. εξασφαλίσει από την Ουκρανία.

Η δεύτερη εικασία προέρχεται από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στα τέλη Ιουλίου 2016, οι οποίες αποτύπωναν δύο αεροσκάφη μειωμένη παρατηρησιμότητας (stealth) τύπου F-117 Nighthawk τα οποία όμως είχαν αποσυρθεί οχτώ ολόκληρα χρόνια πριν τη φωτογράφισή τους. Οπότε, η δεύτερη θεωρία αναφέρει, ότι θα μπορούσε να πετά με ένα Nighthawk, στο πλαίσιο δοκιμών που αφορούσαν τη μείωση της «υπογραφής» των αεροσκαφών στα ραντάρ (RCS: Radar Cross Section), προφανώς με κάποιο νέο υλικό επίστρωσης.

Άλλη μια θεωρία για το αεροσκάφος που πετούσε ο αντισμήναρχος Σουλτζ, αφορά το πρόγραμμα του νέου στρατηγικού βομβαρδιστικού (LRSB: Long Range Strike Bomber) της Northrop Grumman, το B-21 Raider, το αεροσκάφος που θα αντικαταστήσει τον στόλο των B-2 Spirit.

Τούτων λεχθέντων και παρότι κάποια βασικά αναφέρθηκαν στην προηγούμενη ανάρτηση αναφορικά με το εκπληκτικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο του εκλιπόντος, ο «Aviationist» επανέρχεται με εξαιρετικό ρεπορτάζ, στο οποίο αφηγείται με λεπτομέρειες την πορεία του εκπληκτικού αυτού αεροπόρου που έφυγε τόσο νωρίς.

Προτού παραπέμψουμε του αγγλομαθείς στην πηγή για να διαβάσουν με λεπτομέρειες την πορεία και την επιμονή του, να αναφερθεί ότι ερευνούσε καινοτόμους κινητήρες τζετ, ενώ τα πτυχία του αφορούσαν στην αεροναυπηγική και την αεροδιαστημική.

Η πολυσχιδής προσωπικότητά του και η αφοσίωσή του σε όσα έκανε, τράβηξαν το ενδιαφέρον της κορυφαίας κατασκευάστριας κινητήρων Pratt & Whitney, η οποία κατάφερε να τον προσλάβει.

Ποτέ δεν εγκατέλειψε όμως το όνειρό του και όταν η τεχνολογία επέτρεψε την επέμβαση λέιζερ στα μάτια που διόρθωσαν το πρόβλημα στην όραση που εμπόδιζε το να γίνει πιλότος μαχητικών,  αμέσως το κυνήγησε…

Αιωνία του η μνήμη λοιπόν, είναι βέβαιο ότι η ιστορία της αμερικανικής Αεροπορίας θα γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του. Όσοι το επιθυμούν, ας συνεχίσουν για περισσότερες λεπτομέρειες στην πηγή…