Δεν παίζεται… διέλυσε τη χώρα του, τώρα παίζει στην Ουκρανία! (vid.)

Σε μια προσπάθεια να ξανακερδίσει την ουκρανική ιθαγένειά του, παρότι Γεωργιανός, μια ιθαγένεια την οποία στερήθηκε τον Ιούλιο ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας και μέχρι πρόσφατα κυβερνήτης της Οδησσού, Μιχαήλ Σαακασβίλι, συνεπικουρούμενος από τους υποστηρικτές του, έσπασαν το φράγμα των Ουκρανών συνοριοφυλάκων για να περάσουν με το ζόρι από την Πολωνία στην Ουκρανία.

Συνοδευόμενος από δεκάδες φίλους του που ανέκραζαν «Μίσα, Μίσα» (το υποκοριστικό τους) και κυματίζοντας κίτρινες και μπλε σημαίες της Ουκρανίας, ο άπατρις πλέον πολιτικός που όπου βρέθηκε τα έκανε όλα άνω-κάτω, πέρασε με το ζόρι στην Ουκρανία από τον συνοριακό σταθμό «Shenyny», τον οποίο είχαν κλείσει οι αρχές του Κιέβου νωρίτερα την Κυριακή!

Ο Σαακασβίλι παραιτήθηκε από τη γεωργιανή του ιθαγένεια όταν δέχθηκε προσφορά να γίνει ο κυβερνήτης της παράκτιας περιοχής της Οδησσού το 2015 με προσωπική εντολή του Προέδρου Πέτρο Πόροσενκο, ο οποίος τώρα πρέπει να το έχει μετανιώσει χίλιες φορές που περιέθαλψε τον περίεργο Γεωργιανό πολιτικό.

Στα σύνορα όμως βρέθηκε άλλη μια προσωπικότητα της πολιτικής ζωής της Ουκρανίας, η πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο που μετέβη εκεί για να τον καλωσορίσει! Ακολούθησαν σκηνές χάους, καθώς οι υποστηρικτές του Σαακασβίλι συγκρούστηκαν φραστικά στην αρχή με τους άοπλους αξιωματικούς. Στο τέλος έσπασαν και τον κλοιό…

Ο Σαακασβίλι θέλει πλέον να κυβερνήσει και την Ουκρανία, ιδρύοντας τον δικό του πολιτικό φορέα και κατηγορώντας τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, για διαφθορά. ΟΙ ουκρανικές αρχές δήλωναν ότι θα τον συλλάμβαναν και θα προχωρούσαν στην απέλασή του μόλις ξαναπατούσε το πόδι του στην Ουκρανία.