ΔΕΝ μας απειλεί με πυρηνικά ο Κιμ πλέον, λέει ο Τραμπ, ικανοποίηση Κίνας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επιστρέφοντας σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την ιστορική συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε πως η Πιονγκγιάνγκ δεν αποτελεί πλέον πυρηνική απειλή.

«Όλοι μπορούν τώρα να αισθάνονται πολύ πιο ασφαλείς απ’ ό,τι την ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου. Δεν υπάρχει πλέον Πυρηνική Απειλή από τη Βόρεια Κορέα. Η συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν μια ενδιαφέρουσα και πολύ θετική εμπειρία. Η Βόρεια Κορέα έχει σπουδαίο δυναμικό για το μέλλον!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Η Βόρεια Κορέα δεν είναι πλέον το «μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο πρόβλημα» των Ηνωμένων Πολιτειών, έγραψε ακόμη ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η ανακοίνωση από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τη Νότια Κορέα δείχνει, σύμφωνα με το Πεκίνο, ότι η κινεζική πρόταση περί “διττής αναστολής” είναι και πρακτική και βάσιμη.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ έκανε το σχόλιο αυτό κατά τη διάρκεια τακτικής καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Πεκίνο.

Η Κίνα έχει προτείνει την, όπως την ονομάζει, “διττή αναστολή”, βάσει της οποίας η Βόρεια Κορέα θα αναστείλει τις πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές και η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ θα αναστείλουν τα στρατιωτικά γυμνάσια ώστε να μπορούν να καθήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η Κίνα χαιρετίζει και στηρίζει τα επιτεύγματα της συνάντησης των ηγετών της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, κάλεσε τους δύο ηγέτες να καταλήξουν σε μία βασική συμφωνία για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και την εδραίωση ενός μηχανισμού για την ειρήνη.

Ο Γουάνγκ δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό και θετικό που οι δύο ηγέτες κάθονται στο ίδιο τραπέζι και έχουν έναν ισότιμο διάλογο, κάτι που γράφει ιστορία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ