Χούφστωσ ‘τη, χούφτωσ ‘τη …ησυχία, οι κάτοικοι της πατρίδας κοιμούνται

…Αν νομίζετε πως η Νέα Δημοκρατία που παρέλαβε την εξουσία από το ΠΑΣΟΚ, απέλυσε τους πρασινοφρουρούς, γελιέστε. Φρόντισε ο μακαρίτης ο Έβερτ και του μονιμοποίησε όλους. Όπως ο Παυλόπουλος στην κυβέρνηση του Καραμανλή του νεότερου, έτσι και ο Έβερτ στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη, φρόντισαν να θρέψουν το τέρας του κρατισμού με μπόλικη πρόθυμη φρέσκια σάρκα.

Αυτοί οι αναίτια διορισμένοι και ακατανόητα μονιμοποιημένοι υπάλληλοι του δημοσίου, είναι σήμερα συνταξιούχοι και διαμαρτύρονται για τις κυβερνήσεις που κατέστρεψαν την χώρα. Πολλοί από αυτούς ψήφισαν τον Τσίπρα για να καθαρίσει το κράτος από την χολέρα και να τιμωρήσει τους ενόχους. Καμία αυτοκριτική. Καμία ενοχή. Κανένα ίχνος συνείδησης.

Όλοι αυτοί οι «τυχεροί» και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι τέτοιοι πονηράκηδες, έζησαν ζωές εύκολες σε βάρος της ψωροκώσταινας και τώρα αναζητούν εναγωνίως τους ενόχους. Στην πρώτη ευκαιρία που τους δόθηκε, χούφτωσαν την πατρίδα τους από όπου μπόρεσε ο καθένας.

Την χούφτωσαν με πάθος και μανία καταστροφική. Δεν τη λυπήθηκαν, δεν τη πόνεσαν, δεν τη σεβάστηκαν. Και έρχονται τώρα και κλαίγονται για την κατάντια της, ωσάν τις μιξοπαρθένες κορασίδες. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΝΩΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ