Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης SAREX “ΣΑΛΑΜΙΣ-06/17”

Το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017, κατά τις πρωινές ώρες, διεξήχθη Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ – 06/17».

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή Ελικοπτέρων της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης του ΓΕΕΦ και του τύπου Combattante IIIB ταχέος περιπολικού κατευθυνόμενων βλημάτων (ΤΠΚ) ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ P28, του Πολεμικού Ναυτικού.

Το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των Αεροναυαγοσωστικών Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα σε πλοίο στην Ανοιχτή Θάλασσα» και ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας-Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού. Η εν λόγω άσκηση αποτελεί την έκτη προγραμματισμένη συνεργασία, εντός του 2017.