Από τύχη τη γλίτωσαν στη Νέα Υόρκη στο Μανχάταν…

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης εντόπισε και συνέλαβε τον Akayed Ullah, 27χρονο ύποπτο της βομβιστικής επίθεσης το πρωί της Δευτέρας στο Μανχάταν, ο οποίος ήταν κάτοικος της γνωστής συνοικίας Μπρούκλιν, προερχόμενος από το Μπαγκλαντές. Σύμφωνα με το ABC News, κατοικούσε στις ΗΠΑ τα τελευταία επτά χρόνια.

Ο Ullah πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από την – μάλλον πρόωρη – έκρηξη που η αστυνομία θεωρεί ότι προκλήθηκε από αυτοσχέδια βόμβα τοποθετημένη σε σωλήνα και εξερράγη σε σημείο του υπογείου που συνδέει το λιμάνι της πόλης και σταθμούς του υπόγειου σιδηρόδρομου στην περίφημη Times Square.

Ο Ullah μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για θεραπεία στα τραύματά του και πιθανότατη νοσηλεία, με την αστυνομία να δηλώνει αστυνομία ότι έφερε εγκαύματα στα χέρια και την κοιλιακή χώρα. Είναι ευτύχημα, το ότι από την έκρηξη τραυματίστηκαν μόνο τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας.

Ο Μπιλ Μπράτον, πρώην αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης (NYPD: New York Police Department), δήλωσε στο MSNBC ότι ο Ullah θεωρήθηκε ότι ενήργησε στο όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, αλλά η αστυνομία δεν το επιβεβαιώνει, ακόμα τουλάχιστον.

Πηγές ανέφεραν στην New York Post ότι ο ύποπτος είπε στους ανακριτές ότι κατασκεύασε την εκρηκτική συσκευή σε εταιρία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης, σύμφωνα με τους New York Times, όταν η αστυνομία εντόπισε τον ύποπτο, έφερε πάνω του και μια άθικτη εκρηκτική συσκευή.

Για να την εξουδετερώσουν και να την αφαιρέσουν, αναγκάστηκαν να τον γυμνώσουν, οπότε με βάση αυτή την πληροφορία μάλλον συζητάμε για βομβιστή αυτοκτονίας, οπότε η Νέα Υόρκη γλίτωσε τα χειρότερα, καθώς εάν οι συσκευές είχαν εκραγεί σε ένα ασφυκτικά γεμάτο βαγόνι του μετρό, θα συζητούσαμε πλέον για κάτι εντελώς διαφορετικό.