Αντικειμενικές αξίες: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από τις νέες τιμές…

Μετά από περίπου δύο χρόνια χαμηλών αντικειμενικών αξιών και ενώ στην αγορά ακινήτων οι εμπορικές αξίες παραμένουν κατεδαφισμένες, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε αύξηση των τιμών ζώνης. Μια αύξηση στις αντικειμενικές αξίες που ήρθε σε πολλές περιοχές της Αθήνας, αλλά και σε πολλές περιοχές της Ελλάδος.

ΠΗΓΗ: ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

Από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η κυβέρνηση προέκυψε πως οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, οι εκτιμητές και οι ειδικές ομάδες που είχαν συσταθεί για να προσδιορίζουν τις τιμές εκκίνησης δεν πρόλαβαν να επεξεργαστούν σε βάθος τις τιμές ζώνη-ζώνη ανά περιοχή, και έτσι επελέγη μια μικρή διόρθωση με συγκεκριμένα κριτήρια.

Η κυβέρνηση επέλεξε να αναπροσαρμόσει υψηλότερα τις ανώτατες τιμές ζώνης στις λαϊκές συνοικίες και να αυξήσει τις κατώτατες τιμές ζώνης σε ακριβές περιοχές της Αττικής.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις ανώτατες τιμές ζώνης ανά περιοχή εντοπίζονται στο 1ο Διαμέρισμα Αθηνών με την αύξηση να διαμορφώνεται στα 1.450 ευρώ και ακολουθούν το 2ο Διαμέρισμα Αθηνών με αύξηση 500 ευρώ, ο Βύρωνας με αύξηση της ανώτατης τιμής ζώνης κατά 400 ευρώ και το Νέο Ψυχικό με αύξηση 350 ευρώ.

Αυξήσεις στις ανώτατες τιμές ζώνης ύψους 100 ευρώ καταγράφονται σε Άλιμο, Αγία Παρασκευή, Βουλιαγμένη, Βριλήσσια, Ίλιον και Υμηττό.

Μεγαλύτερες αυξήσεις και μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις κατώτατες τιμές ζώνης ανά περιοχή εντοπίζονται στη Βουλιαγμένη (300 ευρώ), στη Νέα Ερυθραία (250 ευρώ), στην Αργυρούπολη (200 ευρώ), στην Εκάλη (200 ευρώ), στο Ελληνικό (200 ευρώ), στον Υμηττό (100 ευρώ), στη Φιλοθέη (100 ευρώ), στη Γλυφάδα (150 ευρώ), αλλά και στο Ίλιον (100 ευρώ), στο Καματερό (100 ευρώ) και στην Αγία Βαρβάρα (100 ευρώ).

Οι μεγαλύτερες μειώσεις στις ανώτατες τιμές ζώνης ανά περιοχή εντοπίζονται στο Ψυχικό (πτώση 2.050 ευρώ), στην Εκάλη (πτώση 700 ευρώ), στη Φιλοθέη (πτώση 550 ευρώ), στη Κηφισιά (πτώση 500 ευρώ), στη Νέα Ερυθραία (πτώση 500 ευρώ), στο 3ο Διαμέρισμα Αθηνών (πτώση 400 ευρώ) και στο 7ο Διαμέρισμα Αθηνών (πτώση 150 ευρώ), περιοχές που από το 2007 έως και το 2016 οι αντικειμενικές αξίες είχαν μείνει υψηλά και δεν συμβάδιζαν με τις εμπορικές τιμές. ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ