Αναβάθμιση F-16: Όσο λιγότερα τόσο πιο ακριβά ανά μονάδα κύριοι

Πάμε όμως στις εξελίξεις στο θέμα των F-16. Μάθαμε λοιπόν από το πρωί ότι η σύμβαση θα ενεργοποιηθεί όταν θα έχουμε βγει από τα Μνημόνια! Τώρα αυτό το είπαν για να καθησυχάσουν την Πολεμική Αεροπορία ή τον… Ερντογάν;

Επειδή «το έδεσαν κόμπο» ότι θα έχουν «καθαρή έξοδο» τον ερχόμενο Αύγουστο χωρίς συνέχεια της επιτροπείας, αδιαφορώντας για τις ξεκάθαρες αναφορές ότι μέχρι να πληρώσει το χρέος της η χώρα ο έλεγχος δεν θα πάψει, θέλουν με αυτή την αναφορά να μας πείσουν ότι τα F-16 θα αναβαθμιστούν τελικά…

Και δεν τελειώνει εδώ. Η αναβάθμιση δεν θα αφορά 123 αεροσκάφη, αλλά 85-95 και θα κοστίσει 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ, ασχέτως δηλαδή των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,4 δισεκατομμύρια δολάρια) που αναφέρει η άδεια που δόθηκε από το Κογκρέσο και το State Department, με βάση την οποία ενημέρωσε τον ελληνικό λαό ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στις δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο, μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Γράψαμε ήδη τι ισχύει με το συγκεκριμένο θέμα, όμως μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν οφείλουμε να κάνουμε μια προσθήκη.

Όντως υπάρχει η δυνατότητα να αναβαθμιστούν λιγότερα F-16, όπως και ότι κάθε αεροσκάφος δεν θα «φορέσει» το σύνολο των υποσυστημάτων που περιέχονται στα σχετικά έγγραφα, αφού αυτά αφορούν το μέγιστο, ώστε να μην απαιτείται η συνεχής επιστροφή για εγκρίσεις στο State Department και το Κογκρέσο.

Όμως, έχουμε υπόψη ότι όσο μειώνεται ο αριθμός, η τιμή ανά μονάδα αεροσκάφους που θα αναβαθμίζεται θα ακριβαίνει; Θα το εξηγήσουμε άλλη φορά. Αποκλείεται όμως να μην το γνωρίζουν. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση.