Ακύρωση συμμετοχής των ισραηλινών F-15I στη Red Flag, πολύτιμος ο ΗΝΙΟΧΟΣ!

Το Ισραήλ ακύρωσε την συμμετοχή των μαχητικών του F-15 στη διεθνούς φήμης άσκηση Red Flag της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) που πραγματοποιείται στην Αλάσκα των ΗΠΑ τον επόμενο μήνα. Η απόφαση ελήφθη διότι όλα τα μαχητικά πρέπει να παραμείνουν στις βάσεις ενόψει πιθανής κρίσης…

«Η Αεροπορία θα συμμετάσχει στην άσκηση Red Flag τον Μάιο όπως έχει προγραμματιστεί, αλλά ενόψει της κατάστασης αποφασίστηκε η μη συμμετοχή των F-15. Οι άλλες μοίρες θα συμμετάσχουν, περιλαμβανομένων και των ιπτάμενων τάνκερ Boeing 707 tankers».

Καθίσταται αυταπόδεικτο πόσο μεγάλη σημασία έχουν για την ισραηλινή Αεροπορία εξαιρετικά ανταγωνιστικές και πολύπλοκες στα σενάριά τους ασκήσεις, όπως η ΗΝΙΟΧΟΣ της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι αεροπορικές μοίρες του Ισραήλ παραμένουν σε υψηλή κατάσταση επιφυλακής μετά την επίθεση σε αεροδρόμιο στη Συρία κατά ιρανικών στόχων και την παραβίαση του ισραηλινού εναέριου χώρου από οπλισμένο ιρανικό drone. Οι Ιρανοί έχουν σχεδόν… υποσχεθεί στο Ισραήλ σκληρή απάντηση.

Οι Ισραηλινοί πιστεύουν ότι το drone ήταν αντίγραφο του αμερικανικού RQ-170 Sentinel της Lockheed Martin. Το drone καταρρίφθηκε από ισραηλινό ελικόπτερο AH-64 Apache.