Χάζευε απαθής τους μπράβους τoυ ο Ερντογάν…

Αδιάφορος, αν και συνοφρυωμένος, ο Ερντογάν παρακολουθούσε όσα γίνονταν απαθής και ατάραχος. Δεν έχουν προηγούμενο οι σκηνές που εκτυλίχτηκαν έξω από την τουρκική πρεσβευτική κατοικία στην Ουάσιγκτον, με όσα έκαναν τα ανθρωπόμορφα που συνόδευαν τον ισλαμοφασίστα πρόεδρο της Τουρκίας.

Παρακολουθούσε λοιπόν τους «άνδρες» της συνοδείας ασφαλείας του να επιτίθενται με απίστευτη μανία κλοτσώντας όπου έβρισκαν, ακόμα και στο κεφάλι πολλές φορές, διαδηλωτές που το «αμάρτημα» το οποίο διέπραξαν ήταν να μη γουστάρουν τον Τούρκο πρόεδρο και όπως σε κάθε δημοκρατική κοινωνία, μαζεύτηκαν για να τον γιουχάρουν.

Η βιαιότητα της συμπεριφοράς των Τούρκων είναι απίστευτη και σε πολιτισμένες κοινωνίες η απάντηση θα έπρεπε να ήταν πού πιο σκληρή από την «μετά την εορτή» απόπειρα των αμερικανικών αρχών να συλλάβουν τα ζώα της συνοδείας Ερντογάν, με την αποστολή σχετικού αιτήματος στην τουρκική κυβέρνηση.

Πέραν των όποιων γεωστρατηγικών υπολογισμών, οι Αμερικανοί οφείλουν να προβληματιστούν πολύ σοβαρά για το αν αυτή η Τουρκία, αυτός ο μεσαιωνισμός που αποπνέει και τα απίστευτα λόγια που εκτοξεύονταν από το στόμα των πιθήκων που συνοδεύουν τον Τούρκο πρόεδρο ακόμα και κατά γυναικών, θα πρέπει να γίνουν ανεκτά.

Επιπρόσθετα όμως, θα πρέπει να σκεφτούν εάν τέτοια ηγεσία σε έναν υποτιθέμενο «σύμμαχο» θα μπορούσε κανείς να την εμπιστευθεί, ότι δεν θα «πουλήσει» τα συμφέροντα των ΗΠΑ, συμπεριφερόμενη με τον πλέον αδίστακτο και ανήθικο τρόπο, όπως δηλαδή συνηθίζει.