Το Survivor R στην έκθεση EnforceTac 2017

Το όχημα τακτικών επιχειρήσεων Survivor R παρουσίασε η γερμανική Rheinmetall στη διεθνή έκθεση συστημάτων για αστυνομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ασφαλείας EnforceTac 2017 που διεξήχθη στη Νυρεμβέργη.

Κατά την κατασκευάστρια το Survivor R συμπυκνώνει την εμπειρία τους στους τομείς της ασφάλειας και της κινητικότητας. Το όχημα έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Achleitner, μία αυστριακή εταιρία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη οχημάτων ειδικών χρήσεων.

Βασισμένο σε κατασκευής MAN υψηλών επιδόσεων σασί 4×4 το Survivor R, που μπορεί να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 100 χιλιομέτρων ανά ώρα, διαθέτει χαλύβδινη καμπίνα και συνδυάζει δοκιμασμένες τεχνολογίες αυτοκίνησης με προηγμένες τεχνολογίες προστασίας που έχουν αναπτυχθεί από τη Rheinmetall.

Ανάλογα με το επίπεδο απειλής το μονοκόμματο θωρακισμένο αμάξωμα μπορεί διακριτικά να ενισχυθεί με πρόσθετη θωράκιση, ενώ το σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα παρέχει αξιόπιστη προστασία από πυρηνικές, βιολογικές και χημικές ουσίες.

Κύριο χαρακτηριστικό του οχήματος είναι ότι παρά το υψηλό επίπεδο επιβιωσιμότητας η εξωτερική εμφάνιση του οχήματος είναι κάθε άλλο παρά απειλητική συνεισφέροντας στην αποκλιμάκωση των εντάσεων.

Το εργονομικής σχεδίασης εσωτερικό διαθέτει καλό φωτισμό και επαρκή χώρο για τη μεταφορά 10 ατόμων μαζί με τον εξοπλισμό τους καθώς και πλήρους συστήματος επικοινωνιών, διοίκησης και ελέγχου.

Τέλος, η συστηματική χρήση τυπικών εξαρτημάτων του εμπορίου αλλά και στρατιωτικών προδιαγραφών συμπιέζει το κόστος κτήσης του οχήματος ενώ το παγκόσμιο δίκτυο υποστήριξης της MAN ελαχιστοποιεί το κόστος συντήρησης και επισκευών.