Το ηθικό δίδαγμα των επιθέσεων με βαν, σε Αγγλία και Γαλλία

Ευτυχώς που οι περισσότεροι που πραγματοποιούν επιθέσεις με αυτοκίνητα κατά πεζών… είναι «στόκοι», γιατί θα μπορούσαν να κάνουν πολύ περισσότερη ζημιά! Επί παραδείγματι, ο περίεργος τύπος που επετέθη στο Παρίσι στο βαν της αστυνομίας, είχε ολόκληρο οπλοστάσιο και αντί να ανοίξει πυρ, πήγε και σκοτώθηκε τρακάροντας το αστυνομικό βαν. Στον παράδεισο του Αλλάχ θα τον βάλουν στο τμήμα ανιάτων. Αποκλείεται να μην έχουν.

Γράφει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Ο άλλος στην Αγγλία που έπεσε στο πλήθος των Μουσουλμάνων, τον ρωτούσαν αγανακτισμένοι οι Μουσουλμάνοι γιατί το έκανε αυτό. Υποθέτω ότι έχουν την ίδια απορία με τους μη Μουσουλμάνους που σκοτώθηκαν από Μουσουλμάνους σε τρομοκρατικές ενέργειες ανά την υφήλιο.

Αλλά το μέγα ηθικό δίδαγμα αυτής της επίθεσης είναι η συμπεριφορά των δύο πλευρών, οι Μουσουλμάνοι πανηγύριζαν στους δρόμους και στο διαδίκτυο όταν σκοτώνονταν Χριστιανοί και Εβραίοι, ενώ οι Χριστιανοί και πιθανότατα και Εβραίοι, τους συμπαραστέκονταν και τους βοηθούσαν όταν τους χτύπησε ο ανώμαλος-ηλίθιος στην Αγγλία, που φώναζε ότι θέλει να σκοτώσει κι’ άλλους Μουσουλμάνους.

Φωτεινή εξαίρεση – και θα πρέπει να επισημανθεί εδώ – ο ιμάμης στην Αγγλία που έσπευσε να διασφαλίσει ότι δεν θα λυντσάρουν τον επιτιθέμενο… στη γενική εικόνα όμως, είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Η μία είναι θρησκεία αγάπης και η άλλη μίσους, η μία είναι θρησκεία συμπόνιας και η άλλη εκδίκησης. Όποτε δε η Χριστιανική θρησκεία έκανε ακρότητες, θανατώσεις και βασανιστήρια, το έκανε από στρεβλή καθοδήγηση και υπόδειξη της Εκκλησίας και στρεφόταν εναντίον πιστών και απίστων αδιακρίτως και όχι γιατί αυτό υπήρχε στα κείμενα του Ευαγγελίου.

Δηλαδή, το ακριβώς αντίθετο με τον Μωαμεθανισμό, όπου το μίσος, ο θάνατος, τα βασανιστήρια, οι βιασμοί και η καταστροφή είναι εντολές του Κορανίου. Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατον οι Μουσουλμάνοι να συνυπάρξουν ειρηνικά σε μία ενιαία κοινωνική ομάδα, με ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη θρησκεία. Ο λόγος είναι απλός, δεν τους το επιτρέπει η θρησκεία τους και αν το κάνουν αμαρτάνουν βαρύτατα…