Τη βάση Ντιέγκο Γκαρσία ήθελε να πλήξει το Boeing;

Δώδεκα ημέρες μετά την εξαφάνισή του Boeing 777 με τους 239 επιβάτες στη νοτιοανατολική Ασία, νέα σενάρια βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος των αεροπειρατών φαίνεται να ήταν η αμερικανική βάση του νησιού Ντιέγκο Γκαρσία, που βρίσκεται στην καρδιά του Ινδικού Ωκεανού. Η βάση έχει μόνιμο προσωπικό 2.000 άτομα.

ΠΗΓΗ: «http://www.megatv.com/»

Όταν το αεροσκάφος άλλαξε πορεία προς τα δυτικά, λένε οι ειδικοί ότι τα καύσιμά του αρκούσαν για να φθάσει οριακά μέχρι το στρατηγικής σημασίας νησί, που βρίσκεται κάτω από τις Μαλδίβες. Όμως, εάν ένα αεροσκάφος δεν απαντούσε στα σήματα και στις προειδοποιήσεις των Αμερικανών, θεωρείται βέβαιο ότι θα το κατέρριπταν.

Το σενάριο αυτό ενισχύθηκε, μετά τις πληροφορίες από την αστυνομία της Μαλαισίας ότι στον εξομοιωτή πτήσης που είχε στο σπίτι του ο πιλότος του Boeing, υπήρχε σχέδιο προσγείωσης στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο της αμερικανικής βάσης. Μάλιστα, ο πιλότος είχε προνοήσει να διαγράψει όλα αυτά τα αρχεία στις 3 Φεβρουαρίου, δηλαδή 33 ημέρες πριν από τη μοιραία πτήση.

ΣΧΟΛΙΟ «defence-point.gr»: Κι αν το σχέδιο ήταν πολύ πιο περίπλοκο, με τους πιλότους να αναφέρουν αεροπειρατεία που κατόρθωσαν να εξουδετερώσουν ζητώντας προσγείωση έκτακτης ανάγκης διότι τελειώνουν τα καύσιμα; Πόσο εύκολη θα ήταν μια τέτοια απόφαση;