ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ: Όλη η αλήθεια για τα F-35 και OH-58D…

Πολύς ο ντόρος για «ελληνικούς εξοπλισμούς» τελευταία αλλά είναι τελικά… άνθρακες ο θησαυρός; Το κορυφαίο περιοδικό του χώρου της αεροπορίας και άμυνας στην Ελλάδα, η ιστορική πλέον ΠΤΗΣΗ & Διάστημα στο τεύχος της Μαρτίου 2017 ξεδιαλύνει για τον αναγνώστη τις προσθέσεις ενίσχυσης της Πολεμικής Αεροπορίας και το τι πραγματικά συμβαίνει μέσα από την ομίχλη πολιτικών σκοπιμοτήτων και οικονομικών συμφερόντων.

Επιπλέον, βάζει στην σωστή του διάσταση ένα άλλο μείζον πρόγραμμα της Αεροπορίας Στρατού, την πολυσυζητημένη προμήθεια μεταχειρισμένων ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior, από την Αεροπορία Στρατού… Έχει όμως και πολλά περισσότερα θέματα μεγάλου ενδιαφέροντς, τα οποία αξίζει οι φίλοι μας να τα ανακαλύψουν.

Εκσυγχρονισμός F-16 και… αγορά F-35, «fake news και η «γυμνή αλήθεια»

Ξεδιαλύνουμε το τι πραγματικά συμβαίνει με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Fighting Falcon της ΠΑ αλλά και την «προσπάθεια εισόδου» στον προθάλαμο των F-35. Μια ανάλυση που δεν πρέπει να χάσετε για να μην… παραμυθιάζεστε!


OH-58D Kiowa Warrior «Ινδιάνοι» με ελληνικά χρώματα

Η πιθανή απόκτηση των 70 Ε/Π OH-58D Kiowa Warrior από την Αεροπορία Στρατού έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και σκοπός της ανάλυσης δεν είναι να δαιμονοποιήσει ή να εκθειάσει την προμήθεια αλλά να βάλει επιτέλους τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση με μια πλήρη ανάλυση της σκοπιμότητας ένταξης του τύπου σε ελληνική υπηρεσία και της δυνητικής αξιοποίησής τους.


555FS, Οι «Triple Nickel» στην Σούδα!

H USAFE επέλεξε ακόμη μια φορά να φέρει τους νέους χειριστές της για εκπαίδευση στην Ελλάδα αποστέλλοντας στην 115 Πτέρυγα Μάχης κλιμάκιο της 555ης Μοίρας της δίνοντας τους τη δυνατότητα να επιχειρήσουν σε πλαίσια «εκστρατείας» (expedition) όπως ακριβώς ορίζει και το δόγμα της μονάδας τους. Ήμασταν εκεί για τους παρακολουθήσουμε τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα με τα φτερά Stratotanker της ANG.


ΑΒ Νέας Αγχιάλου, Πολεμώντας τη λήθη στην 111ΠΜ

Στο πλαίσιο της σειράς των άρθρων μας «Πολεμώντας τη λήθη» σειρά έχει η Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου. Στους χώρους της ο ερευνητής των εκτός ενεργείας αεροσκαφών της ΠΑ μπορεί να τα συναντήσει σχεδόν σε κάθε ρόλο που αυτά μπορούν να «αναλάβουν»!

Καθένα από τα είκοσι παλαίμαχα αεροπλάνα στην έδρα της 111 Πτέρυγας Μάχης έχει διαφορετική χρήση: τιμητική φρουρά στο Μνημείο Πεσόντων, μουσειακό έκθεμα, φύλακας πύλης ή των Μοιρών της, «δόλωμα» παραπλάνησης, βοήθημα ασκήσεων πυρόσβεσης ή εκπαίδευσης στην ταχεία αποκατάσταση ζημιών μάχης (ΤΑΖΜΑ) κ.ά.

Links στο νέο Site:

1. https://www.ptisidiastima.com/pd370-march-2017/

2. https://www.ptisidiastima.com/pd-371-panorama/