ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ: Αποκαλύψεις, Leo2HEL και Arleigh Burke!

Αρχής γενομένης από αυτό το τεύχος της Π&Δ, επανερχόμαστε για την αποκάλυψη της αλήθειας και πολλά νέα στοιχεία για διάφορα εξοπλιστικά προγράμματα και σκοπό να ξαναφωτίσουμε τις σκανδαλώδεις προμήθειες μέσω των οποίων διασπαθίστηκε πακτωλός δημοσίου χρήματος με πρόσχημα τη θωράκιση της αμυντικής ικανότητας της χώρας εντός ενός αδιαφανούς συστήματος με αποτέλεσμα τον παράνομο πλουτισμό ορισμένων φαύλων πολιτικών.

Το πρώτο θέμα μας –και όχι μόνο επειδή βρίσκεται στην επικαιρότητα- αφορά το «Φάκελο Leopard 2» σε ένα γιγάντιο αφιέρωμα (26 σελίδων) από το πρόγραμμα επιλογής του νέου άρματος της δεκαετίας του 90, αδημοσίευτα στοιχεία και φωτογραφίες από την διαδικασία επιλογής στο Λιτόχωρο, τις χαμένες ευκαιρίες στις συμβάσεις αλλά κυρίως τις αμαρτωλές πρακτικές υλοποίησης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων. Όλα όσα θέλατε πάντα να μάθετε αλλά δεν σας αποκάλυπτε κανείς!


DDG Arleigh Burke… για την ΠΑ και την Εθνική Αεράμυνα… μέσω ΠΝ;

Όχι δεν είναι ετεροχρονισμένο… πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά μια ρηξικέλευθη πρόταση DDG κλάσης Arleigh για την ΠΑ… μέσω ΠΝ!. Είναι χρήσιμη η απόκτηση τέτοιων πλοίων στους σημερινούς καιρούς και κάτω από ποιες προϋποθέσεις; Ποια είναι η αξία που θα προσθέσουν στην ισχύ του Πολεμικού Ναυτικού; Και το σημαντικότερο, ποια θα είναι η δυνατότητα που θα προσδώσουν στην αντιαεροπορική ασπίδα της χώρας που θα κληθεί να αντιμετωπίσει νέες απειλές στο εγγύς μέλλον;


Su-30SM, Νέα «φτερά» για τους «Ρώσους Ιππότες»

Είκοσι έξι χρόνια μετά τη συγκρότησή του το σμήνος επιδείξεων της Ρωσικής Αεροπορίας πετά πλέον και επίσημα νέα αεροπλάνα, που όχι μόνο ανεβάζουν στα ύψη τις δυνατότητές του αλλά υποβοηθούν τα μέγιστα τον κύριο σκοπό του: την προώθηση της εικόνας μαχητικής ικανότητας και επιχειρησιακής διαθεσιμότητας εντός και εκτός των ρωσικών τειχών. Τους είδαμε στην πρώτη τους εμφάνιση στη LIMA 2017!


Sukhoi Su-30, To «Flanker» πολλαπλών ρόλων

Το Su-30 μεσουρανεί στον χώρο εδώ και δύο δεκαετίες, κατακτώντας τόσο τη διεθνή όσο τελικά και τη ρωσική αγορά. Με την ευκαιρία της αναφοράς μας στα μαχητικά των Ρώσων Ιπποτών ανασκοπούμε και τις εξελίξεις στο σχετικό πρόγραμμα.


Επίθεση στη Shayrat, Καταστροφή των συριακών Su-22!

Στο προσκήνιο, στις 7 Απριλίου το US Navy εκτόξευσε 59 πυραύλους Tomahawk εναντίον της πλέον στρατηγικής βάσης της Συριακής Αεροπορίας ως αντίποινα στην επίθεση με χημικά όπλα στις 4 Απριλίου από συριακά Su-22. Ποιο ήταν όμως το παρασκήνιο της αμερικανικής επίθεσης;