Οι Ινδοί επέλεξαν Litening 4I για τα 36 Rafale της Dassault

Η Ινδία ετοιμάζεται να υπογράψει συμβόλαιο με την ισραηλινή Rafael για να προμηθεύσει με ατρακτίδια σκόπευσης τύπου Litening τα 36 μαχητικά αεροσκάφη Rafale της γαλλικής Dassault που θα προμηθευτεί. Αυτό αποκάλυψε ανώτατος αξιωματούχος της Rafael και μεταδίδει το έγκυρο Flight Global.

Οι προηγμένοι αισθητήρες που εμπεριέχονται στα Litening 4I που έχουν επιλεγεί, θα κατασκευαστούν από ινδική εταιρία στην οποία μέτοχος είναι και η κατασκευάστρια Rafael, στο πλαίσιο της διμερούς αμυντικής και βιομηχανικής συνεργασίας Ινδίας και Ισραήλ.

Τα εν λόγω ατρακτίδια επιτρέπουν στο αεροσκάφος-φορέα όχι μόνο να εμπλέκει με την ίδια ευκολία εναέριους και χερσαίους στόχους, αλλά και να εκτελεί αποστολές επιτήρησης, συλλογής πληροφοριών, αναγνώρισης και πρόσκτησης στόχων.

Υπάρχει βάσιμη ελπίδα επαναληπτικών παραγγελιών, καθώς ήδη η γαλλική εταιρία κινείται δραστήρια για την εξασφάλιση συμβολαίων για επιπλέον αεροσκάφη, είτε για την Αεροπορία της Ινδίας, είτε για το Ναυτικό, για τα ινδικά αεροπλανοφόρα.

Υπενθυμίζεται, ότι το ατρακτίδιο Litening έχει επιλεγεί και για το εγχώριο ελαφρύ μαχητικό της Ινδίας, το Tejas, ενώ οι Ινδοί το χρησιμοποιούν και σε άλλους τρεις τύπους μαχητικών αεροσκαφών, μεταξύ των οποίων και τα ρωσικά Su-30MKI.