Οι δοκιμαστές πιλότοι για την παρθενική πτήση του α/φ M-345

Την επιτυχή ολοκλήρωση της παρθενικής πτήσης του διθέσιου αεροσκάφους βασικής εκπαίδευσης M-345HET (High Efficiency Trainer) ανακοίνωσε η κατασκευάστρια Leonardo. Η διάρκειας 30 λεπτών πτήση πραγματοποιήθηκε από το αεροδρόμιο Venegovo Superiore του Varese και το πλήρωμα αποτελούσαν οι Quirino Bucci και Giacomo Ianelli, δοκιμαστές πιλότοι της Leonardo Aircraft Division.

Σύμφωνα με τον Bucci, επικεφαλής δοκιμαστή πιλότο εκπαιδευτικών αεροσκαφών της Leonardo Aircraft Division, το αεροσκάφος παρουσίασε εξαιρετική επίδοση ικανοποιώντας πλήρως τις σχεδιαστικές παραμέτρους. Κατά τον ίδιο εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η επίδοση του κινητήρα ο οποίος αντιδρούσε άμεσα και ομαλά σε κάθε μεταβολή της διαμόρφωσης λειτουργίας.

Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό η σειρά πτητικών δοκιμών του M-345HET θα ολοκληρωθούν εντός του 2017. Οι επόμενες πτητικές δοκιμές αφορούν ελέγχους στα προηγμένα συστήματα ναυτιλίας με τα οποία είναι εξοπλισμένο το αεροσκάφος και τη λειτουργία του κινητήρα καθώς και την επέκταση του φακέλου πτήσης (συμπεριλαμβανομένων του ύψους πτήσης, της ταχύτητας και της ικανότητας ελιγμών).