Νεοελληνικό κράτος απατεώνας ολκής… δείτε και φρίξτε

Η ιστορία που θα σας πω σήμερα λέει ότι ζούμε σε μία παράξενη χώρα, με ένα κράτος που μοιάζει με αγράμματο επαρχιώτη της δεκαετίας του 60 που αναλάμβανε τον ρόλο του επιλοχία σε τάγμα ανεπιθύμητων νεοσυλλέκτων. Κι από την άλλη πλευρά του λόφου βρίσκονται οι πολίτες, οι οποίοι εξαναγκάζονται για να επιβιώσουν να γίνουν ήρωες στο θέατρο του παραλόγου.

Ο ήρωας της ιστορίας μας είναι ένας πολίτης που λόγω οικογενειακής παράδοσης έχει υπάρξει ιδιαίτερα εύπορος στο παρελθόν. Κι όπως όλοι οι εύποροι άνθρωποι σε αυτή την χώρα έβαζαν στο παρελθόν τα χρήματά τους σε ακίνητα για να γλιτώσουν από υποτιμήσεις και πληθωρισμό, φαινόμενα συνηθισμένα στις… «ευτυχισμένες μέρες της δραχμής».

Που να φανταζότανε τώρα ότι η ασφάλεια του παρελθόντος του θα γινότανε ο σημερινός του εφιάλτης, ελέω του ΕΝΦΙΑ και της παράλληλης οικονομικής απραξίας. Εν πάση περιπτώσει, ένα από τα ακίνητά του είναι νοικιασμένα στο ΙΚΑ. Κι από εδώ και πέρα αρχίζει η ιστορία μας!

Ο άνθρωπος μας έχει ταυτόχρονα και μία μικρή επιχείρηση στην οποία και απασχολεί δεκαπέντε νοματαίους. Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Φαντάζομαι καταλάβατε ποια είναι η συνέχεια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ «ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ» ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ: http://www.liberal.gr/arthro/131368/apopsi/th-mauridis/den-einai-kala-oi-anthropoi.html