Νέα ναρκοθέτιδα, για το Ναυτικό της Νοτίου Κορέας… NAMPO

Μία νέα ναρκοθέτιδα εγχώριας ναυπήγησης παρελήφθη από το Ναυτικό της Νοτίου Κορέας στο πλαίσιο ενίσχυσης των δυνατοτήτων ναρκοπολέμου για την αντιμετώπιση της Βορείου Κορέας. Η εκτοπίσματος 3.000 τόνων ναρκοθέτιδα που φέρει την ονομασία Nampo ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία της Hyundai Heavy Industries, στο Ulsan, στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με την αρχή αμυντικών προμηθειών (DAPA) η ναρκοθέτιδα θα ενταχθεί σε υπηρεσία τις αρχές του 2018 αφού πρώτα ολοκληρωθούν δοκιμές και αξιολόγηση διάρκειας επτά μηνών. Το πλήρωμα της ανέρχεται σε 120 άτομα και μπορεί να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα πλεύσης 23 κόμβων.

Διαθέτει ελικοδρόμιο, σόναρ και προηγμένο σύστημα όπλων και αισθητήρων. Κατά τη DAPA το Nampo σε περίπτωση πολέμου θα ποντίσει νάρκες σε όλα τα κύρια λιμάνια και θαλάσσιες περιοχές ενδιαφέροντος αποτελώντας την ναυαρχίδα του πλοίων ναρκοπολέμου του Ναυτικού της Νοτίου Κορέας.

Σε υπηρεσία το Nampo θα συμπληρώσει την εκτοπίσματος 2.600 τόνων ναρκοθέτιδα Wonsan, η οποία εντάχθηκε στον στόλο το 1998. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ναυτικό της Νοτίου Κορέας αποδίδει στις ναρκοθέτιδες ονόματα περιοχών της Βορείου Κορέας όπου κατά τον πόλεμο της Κορέας (1950 – 1953) διεξήχθησαν επιχειρήσεις ναρκοπολέμου.