Μεγάλο κόλπο της Σερβίας για α/φ με εταιρία των ΗΠΑ!

Ένα ακόμη βήμα για την στήριξη και την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα η Σερβική κυβέρνηση, μέσω της κρατικής εταιρείας Εξοπλισμών JugoImport-SDPR J.P. με την υπογραφή δύο συμβάσεων συνεργασίας μεταξύ της κρατικής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών UTVA Avio Industrija d.o.o. και την Αμερικανική εταιρεία αεροναυπηγικής Stavatti Aerospace Ltd.

Η πρώτη συμφωνία περιλαμβάνει την από κοινού σχεδίαση, ανάπτυξη και κατασκευή ενός νέου μονοκινητήριου αεροσκάφους στις εγκαταστάσεις της Σερβικής εταιρείας στο Pancevo.

Η δεύτερη συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή των αεροσκαφών, την κατασκευή των ατράκτων των αεροσκαφών, του συγκροτήματος ισχύος, των υποσυστημάτων των αεροσκαφών, και τμημάτων των αεροσκαφών που η εταιρεία Stavatti Aerospace Ltd. έχει σχεδιάσει και αναπτύσσει αυτή την περίοδο καθώς και την από κοινού αναβάθμιση, τροποποίηση και παραγωγή των αεροσκαφών που η εταιρεία UTVA Avio Industrija d.o.o κατασκευάζει, την κατασκευή στο εργοστάσιο της UTVA.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ