Πίσω στις ρίζες για αεροπόρο θρύλο της USAF

Μπορεί να έγραψε τη δική του ιστορία πετώντας με μαχητικό αεροσκάφος F-4D Phantom II, όμως έμελλε να γίνει παγκόσμια γνωστός για το απίστευτο επίτευγμά του που οφειλόταν στις απαράμιλλες ικανότητές του σε συνδυασμό ασφαλώς και με την τύχη, όταν εξαιτίας αναρρόφησης πτηνών, έσβησαν και οι δυο του κινητήρες, αλλά κατόρθωσε να προσθαλασσώσει επιβατικό αεροσκάφος Airbus A320 στον ποταμό Χάντσον, σώζοντας τους 155 επιβάτες, με το επίτευγμά του να γίνεται ταινία στο Χόλιγουντ.

Ο θρυλικός πλέον πιλότος Τσέσλι Μπάρνετ Σούλενμπεργκερ, με το προσωνύμιο «Σούλι», επέστρεψε σύμφωνα με τον έγκυρο Aviationist στις ρίζες του, στα μαχητικά αεροσκάφη, με τη USAF να τον τιμά και να του επιτρέπει να συμμετάσχει σε μια πτήση VIP από την πίσω θέση F-16D Fighting Falcon του ακροβατικού σμήνους των Thunderbirds που βρέθηκε στην αεροπορική βάση «Τράβις» στην Καλιφόρνια για να λάβει μέρος σε τοπικό αεροπορικό σόου.

Ο αεροπόρος με τον τρόπο αυτό έλαβε ακόμα μία τιμητική διάκριση από τη αμερικανική Αεροπορία, καθώς όπως αναμενόταν, την τρομακτική ψυχραιμία που επέδειξε στην περίπτωση του Airbus την απέδωσαν στην τεχνική και ψυχολογική εκπαίδευση που είχε λάβει στα νιάτα του που πετούσε για τη USAF.

Το 2012 είχε πετάξει και με τους Blue Angels με F/A-18D Hornet. Τόσο η Αεροπορία όσο και το Ναυτικό, με τον τρόπο αυτό προωθούν το μήνυμα που θέλουν να περάσουν στη νέα γενιά ώστε να την πείσουν να ενταχθεί στις τάξεις τους και άνθρωποι σαν τον Σούλενμπεργκερ, είναι και επικοινωνιακά πολύτιμοι.