Κύπρος: Πώς να μη χάσεις πόλεμο, χωρίς να πέσει ντουφεκιά!

Υπάρχει τρόπος στη σύγχρονη εποχή να καταστραφείς και να υποστείς ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ σε υποδομές, αλλά και να χάσεις έναν πόλεμο που θα σε οδηγήσει στην αποδοχή τετελεσμένων, χωρίς να πέσει ντουφεκιά; Δυστυχώς, η απάντηση είναι καταφατική.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την πορεία ανάπτυξης επιχειρησιακών δυνατοτήτων κυβερνοάμυνας από την Εθνική Φρουρά, δημοσιοποίησε ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χριστόφορος Φωκαΐδης, κατά τη διάρκεια ημερίδας κυβερνοάμυνας με θέμα «Διαδίκτυο και Ασφάλεια» που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Άμυνας στο Συντονιστικό Κέντρο «ΖΗΝΩΝ» στη Λάρνακα.

Όπως ανακοινώθηκε η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων του Υπουργείου Άμυνας αυτή τη βδομάδα, με στόχο τη γενική ενημέρωση γύρω από το θέμα της κυβερνοάμυνας.

Στην ομιλία του ο Φωκαΐδης υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς, το ΓΕΕΦ έχει προχωρήσει στη σύσταση ειδικής Διεύθυνσης για θέματα Κυβερνοάμυνας.

Σύντομα πραγματοποιείται διαγωνισμός για την επιλογή Συμβασιούχων Οπλιτών, οι οποίοι έχουν τα τυπικά προσόντα (Πτυχία- Μεταπτυχιακά- Διπλώματα στο ευρύτερο επιστημονικό πεδίο της Πληροφορικής), για τοποθέτηση στην εν λόγω Διεύθυνση, πέραν των μονίμων στελεχών.

Σε αυτούς που θα πρωτεύσουν στο διαγωνισμό, ο οποίος διεξάγεται αποκλειστικά με ευθύνη και εποπτεία του Πανεπιστημίου Κύπρου, θα προσφερθούν υποτροφίες, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια. Εδώ στην Ελλάδα… εκ των έσω το έχουμε τακτοποιήσει το εν λόγω θέμα;