Κι άλλη “δημοκρατία” με νέα εξόντωση ΜΜΕ στην Τουρκία

Ήρθε η ώρα της δημοφιλέστατης αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Sozcu να πληρώσει για το «έγκλημα» στη βούληση του σατράπη της Άγκυρας, καθώς εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης κατά του ιδιοκτήτη και άλλων υπευθύνων της εφημερίδας, σύμφωνα με το Anadolu…

Το «αδίκημα» είναι το σύνηθες από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, οι φερόμενες σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, «διέπραξαν εγκλήματα στο όνομα μιας ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης»… επί της ουσίας όμως το έγκλημα της εφημερίδας ήταν ότι είναι υποστηρίκτρια του κοσμικού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους.

Ο ιδιοκτήτης Μπουράκ Ακμπάι δεν βρίσκεται στην Τουρκία και μάλλον θα τη γλιτώσει, καθώς όλα τα δημοκρατικά έθνη δίνουν άσυλο στα θύματα των φασιστικής εμπνεύσεως διώξεις του Ερντογάν. Οι υπόλοιποι θα αντιμετωπίσουν το… εξπρές του μεσονυχτίου.

Ο Αλλάχ να τους λυπηθεί και οι ισχυροί αυτού του πλανήτη ας καταλάβουν ότι θα πρέπει να σταματήσουν να ανέχονται τον φασισμό δίπλα στην «πόρτα» τους, καθώς έχει αποδειχθεί ιστορικά πως όταν εθελοτυφλείς μπροστά σε ένα πρόβλημα, το πληρώνεις.

Όπως διευκρινίζει όμως το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «ο δικηγόρος της εφημερίδας Ισμαήλ Γιλμάζ διέψευσε πάντως ότι εκδόθηκαν τέτοια εντάλματα σύλληψης εξηγώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Dogan πως τα εντάλματα που έχουν εκδοθεί αφορούν κατάσχεση των περιουσιών τους».