Καλό το Τ-14 Armata, όμως και το T-72B3 …εδώ!

Μία νέα έκδοση του άρματος μάχης T-72B3 αναμένεται να παρουσιαστεί για πρώτη φορά κατά τη γνωστή μεγαλειώδη παρέλαση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για την «Ημέρας της Νίκης», που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου, στη Μόσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα έκδοση του T-72B3 διαθέτει πλάκες θωράκισης τοποθετημένες στα πλευρά του εμπρόσθιου μέρους του σκάφος και θωράκιση τύπου κλωβού στο οπίσθιο μέρος ώστε να αυξηθεί το επίπεδο προστασίας του διαμερίσματος του κινητήρα σε προσβολή από αντιαρματικά όπλα RPG.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι η αναβάθμιση της προστασίας του σκάφους έλαβε υπόψη τις επιχειρησιακές εμπειρίες από τις επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία, τη Γεωργία και τη Συρία. Σύμφωνα δε με την εξειδικευμένη πύλη αμυντικών πληροφοριών «army recognition», η νέα έκδοση του T-72B3 ενσωματώνει βελτιώσεις και στον πύργο.

Συγκεκριμένα, ο πύργος διαθέτει στα πλευρά του νέας γενεάς θωράκιση εκρηκτικής αντίδρασης (ERA: Explosive Reactive Armour), ενώ στο πίσω μέρος του, θωράκιση τύπου κλωβού, παρόμοια αυτής που έχει εγκατασταθεί στο οπίσθιο μέρος του σκάφους.