Θες Κύπρο συμφωνία με τέτοιους άθλιους πλιατσικολόγους;

“Λεηλατούν τα πάντα” στις υπό κατοχή περιοχές της Κύπρου, κατά παραδοχή των Τούρκων και του κατοχικού καθεστώτος. Στο κείμενο του Άριστου Μιχαηλίδη, στον Φιλελεύθερο της Κυριακής (3/6/17), διαβάζουμε πως η κόρη του Ντερβίς Έρογλου παίρνει ως προίκα “κρατικό” οικόπεδο “σε κεντρικό σημείο της Λευκωσίας για να κτίσει πεντάστερο ξενοδοχείο”.

Γράφει ο Μάριος Ευρυβιάδης

Δεν φτάνουν προφανώς τα όσα έφαγε ο σφετεριστής πατέρας της και συνεργάτης του αρχισφετεριστή Ντεκτάς. Θέλει τώρα να “ταΐσει” και την κόρη του και αυτή τα παιδιά της. Ένας άλλος σφετεριστής, ο Σερντάτ Ντενκτάς γιος του αρχισφετεριστή Ραούφ Ντενκτάς, “έδωσε” 200 στρέμματα κοντά στον Άγιο Δομέτιο για να φτιάξει, λέει, ο γιός του πανεπιστήμιο!

Και αυτού δεν του φτάνουν προφανώς τα όσα έφαγαν οι Ντενκτάσηδες από τα 100 δις σε λίρες που υφάρπαξαν το 1974. Αφού έφαγαν του σκασμού οι πατεράδες, τώρα τρέχουν για να ταΐσουν παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα. Έτσι το πλιάτσικο των περιουσιών των Ελλήνων που άρχισε το 1974 συνεχίζεται. Στα κατεχόμενα λειτουργεί αυτό που οι ίδιοι οι Τούρκοι αποκαλούν “νταβαντζή τζουμχουριετ”. Και οι κρατούντες λειτουργούν ως νταβαντζήδες.

Τη λεηλασία την παραδέχονται μεν οι Τούρκοι. Ωστόσο και αυτοί που κάνουν “κριτική” για το πλιάτσικο, θεωρούν πως οι περιουσίες είναι “δικές” τους. Θεωρούν πως τους ανήκουν αφού τις απέκτησαν με τον πόλεμο. Και πως είναι ευλογημένες από τον Αλλάχ και αποτέλεσμα του τζιχάντ- του ιερού πολέμου του 1974.

Οι Έλληνες της Κύπρου δεν πρέπει να έχουν καμία αμφιβολία πως τον πόλεμο του 1974 οι Τούρκοι, ως Μουσουλμάνοι, τον θεωρούν τζιχάντ- όπως έγινε το 1914 όταν άρπαξαν τις περιουσίες των χριστιανών της Μικράς Ασίας.

(Η περιοχή της περιβόητης βάσης του Ίνσιρλικ, για παράδειγμα, και για την οποία γίνεται τόσος λόγος κάθε τόσο, είναι αρμενικής ιδιοκτησίας! Όπως είναι και η περιοχή που βρίσκονται οι εγκατάστασεις της εφημερίδας Τζουμχουριέτ στην Πόλη! Και το Γενί Πάρκ όπου είχαμε τις διαδήλωσεις τον Ιούνιο του 2013, και αυτό είναι αρμενικής ιδιοκτησίας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΥΣΤΟΧΟ ΑΡΘΡΟ ΓΝΩΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ