Δεν ήξεραν τίποτα οι ΗΠΑ για Reina… ποιος δουλεύει ποιον;

Αρνείται με ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία στην Άκυρα ότι το κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών, διά των υπηρεσιών του, γνώριζε οτιδήποτε για την τρομοκρατική επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Reina στις όχθες του Βοσπόρου, στο ύψος της γέφυρας Ατατούρκ, διαψεύδοντας δηλαδή για τα περί προειδοποίησης 7-10 ημερών νωρίτερα, λέγοντας ότι στις 22 Δεκεμβρίου εκδόθηκε μια απλή γενικής φύσεως προειδοποίηση.

Οι Αμερικανοί αναφέρονται σε «φήμες που διακινήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα», ενώ ο τουρκικός Τύπος κάνει λόγο για δηλώσεις του ιδιοκτήτη του κέντρου, τον οποίο για να το λέει, κάποιος πρέπει να τον ενημέρωσε, δεν γίνεται αλλιώς! Τα σενάρια για το τι μπορεί να έχει συμβεί, είναι αρκετά.

Μεταξύ αυτών: Ενημέρωσαν τουρκικές υπηρεσίες και ήθελαν να προσδώσουν αξιοπιστία στις προειδοποιήσεις επικαλούμενοι τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες; Ενημέρωσαν οι ΗΠΑ αλλά μη έχοντας προειδοποιήσει τους Αμερικανούς πολίτες, διαψεύδουν για να μην αντιμετωπίσουν νομικές κινήσεις εναντίον τους;

Έχουν λόγο οι ΗΠΑ να μην επιθυμούν να φαίνεται ότι εξακολουθούν να συνεργάζονται με τους Τούρκους παρά την τυπική ιδιότυπα του συμμάχου ως αποτέλεσμα της συμμετοχής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ; Μήπως τουρκικές υπηρεσίες είχαν λόγο να θέλουν να ακουστεί το όνομα των ΗΠΑ με έμμεση έστω εμπλοκή στην υπόθεση;

Κι όλα αυτά διότι το εν λόγω ζήτημα δεν είναι το μόνο σημαντικό. Οργιάζουν οι αναφορές αυτοπτών ότι εμπλέκονταν περισσότερα του ενός άτομα στην επίθεση, κάτι το οποίο προς το παρόν δεν προκύπτει και επισήμως. Όλοι λάθος έχουν κάνει; Βλέπει κανείς στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας τον τύπο που πυροβολεί να φορά στολή Αγιοβασίλη; Ίσως τις επόμενες μέρες αποκαλυφθούν περισσότερα.