ΓΕΣ: Οι ευχές με απλά παιδιά… στα φυλάκια

Έναν πρωτότυπο και πολύ ανθρώπινο τρόπο βρήκε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) να στείλει τις ευχές του για τη νέα χρονιά. Με ένα βίντεο βγαλμένο μέσα από την καθημερινότητα του Έλληνα φαντάρου και του αξιωματικού, όχι στις γραφειάρες στα επιτελεία, αλλά στα φυλάκια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, απλοί καθημερινοί συμπατριώτες μας, παιδιά από χωριά, μας λένε δυο λόγια έτσι όπως τα αισθάνονται.

Παρότι είναι πιθανό κάποιοι να επιχειρήσουν να λοιδορήσουν την προσπάθεια, δεσμεύουμε την αξιοπιστία μας λέγοντας ότι εμάς μας άρεσε. Διότι έχοντας περάσει από το στράτευμα για τη θητεία, δεν ήθελε πολύ να αντιληφθείς ότι στα δύσκολα τη βρόμικη δουλειά την κάνει αυτός ο οποίος στην καθημερινότητα ίσως και να μην τον μετράς, το απλό παιδί της επαρχίας που έφυγε από το χωριό του χωρίς να γκρινιάζει και να βάζει χίλια μύρια βύσματα για να πετύχει τη σούπερ μετάθεση, ενώ συνεχίζει τη μουρμούρα μέχρι την ημέρα του απολυτηρίου.

Εκεί στα δύσκολα λοιπόν φαίνονται οι ψημένοι, αυτοί που έχουν μάθει στη ζωή τους ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους για να λύνουν προβλήματα, για να προσπερνούν δύσκολες καταστάσεις, χωρίς να τα χάνουν.

Γι’ αυτό μας άρεσε το βίντεο, για την απλότητα που εξέπεμπε, μια τιμή στο φανταράκι από την επαρχία, που παρότι θα ήθελε τόσο πολύ να είναι κοντά στους δικούς του ανθρώπους, δε βαρυγκωμεί και απλά συνεχίζει… Αυτοί είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της ζωής, στρατηγοί πραγματικοί. Έχουν πάντα την εκτίμηση και τον θαυμασμό όσων ξέρουν.