Βαρύ πυροβολικό στο πλευρό Τραμπ …περί διαρροών

Να υποστηρίξει το πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, αντιστράτηγος Μακμάστερ, ο οποίος με δημόσια παρέμβασή του, αμφισβήτησε τον τρόπο παρουσίασης της υποτιθέμενης αποδέσμευσης διαβαθμισμένων πληροφοριών από τον Τραμπ προς τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών και τον πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουάσιγκτον, κατά τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο.

Ο αντιστράτηγος που είναι ένα πρόσωπο το οποίο χαίρει διακομματικής στήριξης, υποστήριξε ότι το πραγματικά μεγάλο θέμα που θα έπρεπε να απασχολεί είναι οι διαρροές προς τα μέσα ενημέρωσης, καθώς δεν σημειώθηκε καμία παραβίαση απορρήτου από τον Τραμπ, ο οποίος μάλιστα φέρεται να μη γνώριζε την προέλευση των πληροφοριών που είχαν περιέλθει σε γνώση του.

Υποστήριξε μάλιστα ότι οι υποτιθέμενες πληροφορίες που μοιράστηκε με τους Ρώσους επισκέπτες, στην ουσία μπορούσαν να βρεθούν και από ανοικτές πηγές. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται κατά καμία έννοια παραβίαση απορρήτου στη συνάντηση με τους Ρώσους, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει έρευνα για να εντοπιστεί η πηγή της διαρροής στα ΜΜΕ, καθώς αυτό αποτελεί απειλεί κατά της εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Τραμπ φέρεται να αποκάλυψε στον Λαβρόφ για την υπόθεση της συντριβής του αεροσκάφους Airbus Α321 στο Σινά, για το πώς εξερράγη ο μηχανισμός που οδήγησε στην πτώση του… πιθανότατα με τους μηχανισμούς που κατασκευάζουν οι ισλαμιστές τρομοκράτες κρύβοντάς τους σε φορητούς υπολογιστές, εξ ου και η σχετική πρόσφατη απαγόρευση…