Από αύριο το βράδυ, πολύ σημαντική η επιδείνωση του καιρού

Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, και θυελλώδεις ανέμους.

ΠΗΓΗ: http://www.meteo-news.gr/

Από την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων θα επηρεαστούν την Κυριακή η Μακεδονία, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Δυτική Πελοπόννησος και από το βράδυ η Ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η Βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Αντίστοιχα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι θα επηρεαστούν τις πρωινές ώρες της Δευτέρας η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιουνίου, η δυτική και νότια Πελοπόννησος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης των φαινομένων η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά, -περιλαμβανόμενης πρόσκαιρα και της Αττικής), η Εύβοια, η Βορειοανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η Ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανό τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και η Θράκη.

Η ΕΜΥ επισημαίνει ότι τα φαινόμενα κατά τόπους στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Πιερία, Χαλκιδική και Θερμαϊκό), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά.