Έτοιμοι για απίστευτη επανάσταση… στον τομέα των μπαταριών;

Παρά την αλματώδη πρόοδο στο χώρο των έξυπνων συσκευών, ο τελικός χρήστης μένει με την εντύπωση ότι η τεχνολογία δεν έχει προοδεύσει και τόσο. Αιτία, σύμφωνα με τα ευρήματα αρκετών ερευνών, είναι οι περιορισμένες δυνατότητες των μπαταριών. Και η διαπίστωση των καταναλωτών δεν απέχει αρκετά από την πραγματικότητα.

Του Γιάννη Γορανίτη

Το γεγονός και μόνο ότι τα σύγχρονα smartphones απαιτούν φόρτιση τουλάχιστον μια φορά μέσα στην ημέρα, είναι ενδεικτικό των περιορισμών της τεχνολογίας των μπαταριών ιόντων λιθίου. Η επίλυση του προβλήματος όμως φαίνεται ότι βρίσκεται αρκετά κοντά. Και η επίλυση αυτή φαντάζει αρκετά επαναστατική.

Αρκετοί ερευνητές που εργάζονται για λογαριασμό τεχνολογικών εταιρειών, αλλά και Πανεπιστήμια ή άλλα ερευνητικά κέντρα έχουν επικεντρωθεί στην ανακάλυψη της επόμενης ημέρας των μπαταριών.

Αρκετά σχέδια και projects έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας, ενώ ακόμη περισσότερα ετοιμάζονται να αποκαλυφθούν. Όλα τους κινούνται στον ίδιο άξονα: τη νανοτεχνολογία και τις «θαυματουργές» εφαρμογές στον κλάδο των μπαταριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ